Після Каспрука і Продана у ратуші залишилось багато теоретичних історій зате обмаль практики, - заступник Клічука

Після Каспрука і Продана у ратуші залишилось багато теоретичних історій зате обмаль практики, - заступник Клічука

19.01.2022, 12:31

Заступник Чернівецького міського голови Євген Маховіков в інтерв'ю журналісту Миколі Кобилюку (газета "Молодий буковинець") розповів про перспективу запровадити у Чернівцях так звану картку містянина. 

– При Каспруку була спроба запустити "Картку чернівчанина". Чим вона не влаштовує чинну владу?

– Теоретичних історій у міськраді є досить багато. Практичних реалізацій цих ідей – обмаль. "ПриватБанк" свого часу відмовився від участі в цьому проекті через те, що ми мали стійке переконання, що кожною справою має займатись професіонал. Цей продукт, на мою думку, передбачає постійне коригування з боку ІТ-компанії. Тобто, там потрібно буде дописувати якісь скрипти, розвивати цю тему... Але це не бізнес банку. Банк робить бізнес у зовсім іншому напрямку.

Я вважаю, що в цьому випадку ми, Чернівецька міськрада, маємо виступати як замовники. Маємо сказати, що ми хочемо.

– "Картка містянина" – це не тільки оплата проїзду в громадському транспорті, а й інші сервіси. Які саме?

– Ми спілкувалися з потенційними учасниками тендеру. Тут мають бути залучені ІТ-компанії, які мають додатково "обмальовувати" цю платформу і дозволяють "вішати" на неї додатковий сервіс. Тут може бути будь-що: скажімо, туристичні послуги для відвідування університету.
Є продукти, які мені дуже подобаються і про які можна говорити у перспективі. Скажімо, про можливість за допомогою цієї карти створювати перепускну систему для дітей у школі. Дитина при вході до школи за допомогою картки авторизується у системі. А батькам через чат-бот приходить повідомлення, що дитина зайшла до школи. Таке ж повідомлення приходить, коли дитина покидає школу.

 На цій картці однозначно має бути електронний гаманець. Ці гроші можна буде спрямувати, наприклад, на оплату за послуги паркування авто.

Цю картку можна буде використати для знижок – принаймні, в наших комунальних аптеках. Або ж використати її для монетизації пільг.

Джерело: https://molbuk.ua/index.php?newsid=246215

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Картка Чернівчанина" не тільки для знижок, в майбутньому забезпечить ще й пільговий проїзд у транспорті - О.Каспрук

1