Після друку опозиційних листівок у чернівецькій друкарні опломбували компютери

Після друку опозиційних листівок у чернівецькій друкарні опломбували компютери

24.10.2011, 18:02

Позапланова перевіка підприємства була здійснена за заявою депутата Партії регіонів.

У п'ятницю, 21 жовтня, майже весь день ТОВ "Буковинський видавничий дім" перевіряли працівники УДСБЕЗ УМВС України в Чернівецькій області. Предметом перевірки стало дотримання вимог Закону України "Про авторське право та суміжні права". 
У направленні зазначалося, що перевірка здійснюється на підставі "заяви депутата обласної ради". І хоча прізвище депутата не було вказане, журналістам вдалося дізнатися, що заяву написав голова виконкому Чернівецької обласної організації Партії регіонів, депутат облради Матвій КУЦАК.

Цікаво, що позапланова перевірка друкарні відбулася після того, як тут були віддруковані листівки "Фронту Змін" для акції "Україна проти Януковича". А якраз у день перевірки правоохоронців тут був видрукуваний тираж найбільшої в області газети "Молодий буковинець", де на першій сторінці подано фото про акцію "Фронту Змін".

ТОВ "Буковинський видавничий дім" - одна з найбільших друкарень на Буковині. Окрім іншої поліграфічної продукції тут друкуєтьтся 90% газет, які виходять у Чернівецькій області, а також близько півсотні періодичних видань західних областей України.

Мартин Брицак