Після чернівецьких книгарень влада взялася закривати кіцманські бібліотеки

Після чернівецьких книгарень влада взялася закривати кіцманські бібліотеки

22.06.2012, 20:19

Фракція ВО «Свобода» у Кіцманській райраді: «Якщо рішення не йдуть на користь громаді – районна рада не має права їх приймати»

21 червня 2012 року відбулася чергова сесія Кіцманської районної ради. На ній депутати фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» виступила категорично проти ряду питань, які не йдуть на користь громаді.

Зокрема, депутати фракції ВО «Свобода» негативно оцінили звіт «Про хід виконання Комплексної програми розвитку культури району до 2015 року». Приводом для цього став однобокий та неправдивий звіт про її виконання. В ньому доповідач розказував тільки про стандартну повсякденну роботу і ні словом не згадав про так звану оптимізацію, що найбільше зачепила саме цю галузь в Кіцманському районі. Адже в продовж кінця 2011 – початку 2012 року в районі закрили ряд бібліотек в малих селах, відчутно урізали фінансування галузі, звільняють працівників тощо, а якихось відчутних надбань в царині культури не спостерігається.

Також свободівці виступили проти затвердження програми сприяння Кіцманській міжрайонній державній податковій інспекції, яка передбачає виділення коштів на ремонт приміщень де розташовується податкова інспекція з районного бюджету.

«Районний бюджет і без того бідний, заледве витягує захищенні статті, і це не припустима розкіш – ремонтувати приміщення, які і так знаходяться в належному стані», - зазначив голова фракції ВО «Свобода» Ігор Гринюк, і продовжив: «Ми голосували проти цих та низки інших питань. Ми чітко задекларували свою позицію, якщо рішення не йдуть на користь громаді – районна рада не має права їх приймати. Хоча нас тільки четверо і впливати на прийняття рішень ми не можемо, та зробимо все щоб люди знали хто і як керує районом».

1