Пішов із життя Габріель Гарсіа Маркес

Пішов із життя Габріель Гарсіа Маркес

18.04.2014, 11:30

У Мексиці у віці 87 років помер славетний колумбійський письменник, лауреат Нобелівської премії з літератури Габріель Гарсіа Маркес.

Кілька днів тому Маркес був виписаний з клініки в Мехіко, де він провів більше тижня і проходив курс лікування антибіотиками у зв'язку з легеневою інфекцією.

Останній раз на публіці письменник з'явився на початку березня цього року, коли вийшов зі свого будинку для спілкування з журналістами та шанувальниками, які відзначали його день народження.

"Тисяча років самотності і смутку через смерть найбільшого колумбійця всіх часів, висловлюю свою солідарність і співчуття родині", - написав у своєму Twitter президент Колумбії Хуан Мануель Сантос.

Габріель Гарсіа Маркес - відомий колумбійський письменник, журналіст, видавець і політичний діяч, лауреат Нобелівської премії з літератури 1982 року.

У 1973 році він виступив із критикою військового перевороту, внаслідок якого до влади в Чилі прийшов Аугусто Піночет, Маркес підтримував ідеї свободи слова і боротьби з корупцією в Південній Америці та у всьому світі.

Маркес є представником літературного напряму "магічний реалізм" і майстром латиноамериканської та світової прози XX століття.

Серед найбільш відомих творів Маркеса - "Сто років самотності", "Осінь патріарха" і "Полковнику ніхто не пише".

Книжки Маркеса перекладені десятками мов світу.

www.bbc.co.uk та  Радіо Свобода.

1