Підвищення тарифів — наслідок змови олігархату за мовчазної згоди керівництва країни, — екснардеп Григорій Тіміш

Підвищення тарифів — наслідок змови олігархату за мовчазної згоди керівництва країни, — екснардеп Григорій Тіміш

29.12.2020, 09:50
Народний депутат України Григорій Тіміш Верховної Ради України попереднього скликання прокоментував інформацію ЗМІ про майбутнє підвищення тарифів на газ та електроенергію.  
 
- Вони нами маніпулюють, вони на нас заробляють.... Велика аналітична  машина олігархату, власників обленерго та приватних ЗМІ розпізнали у нас слабкість і небажання активно відстоювати свої інтереси. Вони точно знають, що населення проковтне і цю тему з підвищенням тарифів на енергоносії і на вулиці не вийде.
 
- Слова в.о. міністра енергетики Вітренка про доцільність підняття ціни на електрику для населення і доведення її до ринкового рівня в очах деяких споживачів виглядатимуть навіть переконливо. Як тут не повірити, що має бути саме так, коли  повнометражні сеанси одурманювання із «зомбоящика» проводять телеканали тих самих олігархів-власників/співласників обленерго. Як приклад, вони показують і порівнюють ціни на електроенергію для населення у різних країнах Центральної Європи, мовляв у них, бачите, економіка росте, тому що ціна за КВт економічно обґрунтована, для прикладу 0,124 Євроцентів в Румунііі, або - 0,150 в Словаччині...
 
- Тут начитаний, прагматичний українець дійсно може задуматись — може варто потерпіти?
 
- Можна було погодитись з балансуючими цінами на паливо, які в Україні майже на рівні європейських. Це тому, що нафтопродукти ми імпортуємо і ціна на них завжди залежала від світових коливань.
 
- А ось у випадку з електроенергією, яку ми самі виробляємо і навіть продаємо за кордон!!!!, фішка з доцільністю доведення їх до ринкових не проходить. Тим паче, майже половина його виробництва - це продукт атомних електростанцій, а він у рази дешевший!!!!
 
- Так в чому справа?
 
- Все полягає в абсолютній змові певної частини олігархату, будь-то українського, чи  російських власників наших обленерго, за мовчазної згоди керівництва країни.
 
- А мовчить воно тому, що таким чином поповнює дірки в бюджеті. Обленерго і газові монополісти збирають більші суми, відповідно їх власники, за змовою з керівництвом країни, сплачують більші суми податків до бюджету. Це цілковитий ручний режим, ми тобі через камікадзе Вітренко зробили, що ви хотіли, а ви нам, відповідно, скеруйте податок до бюджету тоді, коли ми попросимо.
 
- І начхати їм на рівень вашої пенсії або зарплати! От депутати не пропустили цього фахівця на посаду віце-прем’єра, а виконавча влада таки його призначила. «Очень нужний и важний хлопчик».
 
- Економіки центральноєвропейських країн ростуть не через збільшення абонплат, а за рахунок іновацій і насичення ринку інвестиційними новелами. А у нас  цю ініціативу сміливо можна назвати натуральним здирництвом з власного народу.
 
- До речі, цей пан Вітренко раніше також допомогав олігархату у наповненні кишень, коли був виконавчим директором  НАК «Нафтогаз України», піднявши ціну на газ для населення втричі! Безцінний фахівець! - сказав Григорій Тіміш. 
1