'Підвищення ефективності лісогосподарських підприємств, боротьба з незаконними рубками, збільшення лісовідтворення', - новий голова Держлісагентства назвав головні завдання галузі

"Підвищення ефективності лісогосподарських підприємств, боротьба з незаконними рубками, збільшення лісовідтворення", - новий голова Держлісагентства назвав головні завдання галузі

03.01.2020, 12:47

Минулого тижня Уряд призначив Андрій Заблоцький Головою Державне агентство лісових ресурсів України.

Останній робочий день 2019 року став для Андрій Заблоцький першим робочим днем на державній службі.

За цей день встигли поставити нові KPI всім керівникам обласних управлінь лісового та мисливського господарства! Тепер замість завдань типу організація ведення веб-сайту, участь у нарадах, удосконалення форм та методів ведення консультацій з громадськістю та інших "вагомих" завдань - поставив чіткі та направленні на розвиток галузі завдання: підвищення ефективності роботи лісогосподарських підприємств, боротьба з незаконними рубками, збільшення лісовідтворення.

"Скажу відверто, очолювати Держлісагентство – надзвичайно складне та відповідальне завдання. Галузь не проста, із багатьма викликами, починаючи від низького рівня довіри суспільства до лісівників і закінчуючи питанням збереження біорізноманіття та впливом зміни клімату на довкілля.

Але я готовий до цього, адже свідомо йшов на відкритий конкурс, щоб перемогти та втілити своє бачення функціонування, реформування та розвитку лісової галузі.

По-перше, потрібно забезпечити в Україні європейський рівень ведення лісового господарства, створення нових лісів. Маємо збільшити лісистість України, і розумію, що для цього потрібне сприяння інших органів влади та фінансування.

Друге важливе завдання – боротьба з незаконними рубками та обігом деревини. Серед методів – запровадження електронного обліку деревини всіма лісокористувачами, суттєве підвищення відповідальності за незаконну рубку та використання деревини нелегального походження, створення прозорих правил гри на ринку деревини.

Третє. Відкриття даних про ліс та видача всіх дозвільних документів в електронному форматі., створення єдиного лісового порталу та "#ліс у смартфоні". Електронні сервіси мають бути зрозумілими та легкодоступними для громадян та бізнесу.

Четверте. Очищення галузі від корупціонерів та хитрих ділків. До таких осіб у мене нульова толерантність. Вони лише кидають тінь на всю галузь та фахових працівників.

П’яте. Повернення довіри суспільства до лісової галузі. В більшості, люди не завжди розуміють, чим повсякденно займаються лісівники, як відновлюється та доглядається ліс, як суспільство забезпечується благами лісу. Лісівники першими виїжджають на лісові пожежі, створюють цивілізовані місця відпочинку та роблять багато іншої важливої роботи" - написав  Андрій Заблоцький  на своїй сторінці у ФБ. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: VIP-святкування: як колишній і нинішній головні лісівники Буковини за гроші з бюджету вітали свого колишнього шефа

1