Підсумки других роковин провального президентства Януковича підвела буковинська 'Батьківщина'

Підсумки других роковин провального президентства Януковича підвела буковинська "Батьківщина"

28.02.2012, 18:06

25 лютого, ми мали сумну дату в новітній історії України: другі роковини провального президентства Януковича, - заявив під час прес-конференції голова Чернівецької облорганізації Іван Мунтян.

Сьогодні час небувалого суспільно-політичного протистояння в Україні. Масові акції протесту на всіх рівнях стали нормою нашого життя. Лише в минулому році Чернівецька обласна партійна організація провела 28 протестних мітингів та пікетів. Все це результат правління Януковича впродовж двох останніх років.

Ми назвали прес-конференцію, приурочену цій даті, «Режим Януковича: два роки провалу». Бо такий результат дворічної діяльності на посаді можна назвати лише ПРОВАЛОМ.

Адже Янукович не виконав жодного пункту своєї передвиборчої програми. Більше того, кілька місяців тому підконтрольні та залякані главою держави суди спеціальною ухвалою дозволили йому не виконувати передвиборчих обіцянок. Але! Жодне рішення суду не звільнить його від відповідальності перед народом України.

Янукович обіцяв нам багато. А замість України Янукович вкладає сотні мільйонів доларів у вкрадене Межигір’я, літаки, яхти, конюшні та гольф-клуби. Зате за витратами з бюджету, Янукович - найдорожчий президент світу. І це – в одній із найбідніших країн Європи! У нього - золоті унітази та люстри. Особисто для нього прокладаються нові дороги, будуються вертолітні майданчики. У нього - найдорожчі вертольоти, найкрутіші іномарки в кортежі та новий авіалайнер майже за мільярд гривень.

Але й цього Януковичу замало. До Межигір’я він додав тисячі гектарів кримської землі включно із легендарною горою Аю-Даг. Заповідні місця, де 87 років гралися діти з Артеку, тепер стали мисливським угіддями власника Межигір’я.

Прізвище Янукович - в рейтингу найбагатших людей ще за підсумками першого року його президентства. Зрозуміло, що другий рік для нього особисто був не менш вдалим. Чи не щодня повідомляється про десятки виявлених фактів багатомільярдних корупційних схем.

Не відстає від Януковича його оточення. Вони привласнюють підприємства, землю… Дійшли вже до того, що вирішили «приватизувати» залізницю: щойно більшість ухвалила відповідний закон.

А життя простих людей в Україні кожний з нас щодня відчуває на собі. За два роки президентства Януковича ціни на продукти виросли вдвічі. Постійно збільшуються тарифи на «комуналку», телефонний зв'язок, водопостачання, електроенергію.

Від післязавтра в Чернівцях знову подорожчають тарифи на воду, і це також завдяки центральній владі – команді Януковича.

 Сам Янукович і його урядовці постійно пояснюють свою безпорадність тим, що нібито їм залишили поганий спадок попередники. Але просте порівняння дій урядів - Тимошенко і Азарова – не на користь нинішньої влади (див. додаток-таблицю). Коротко нагадаю про ті речі, які прийняті Януковичем і зачепили кожну родину. Підвищено пенсійний вік. Скасовано пільги чорнобильцям, афганцям, дітям війни. Масово закриваються школи, лікарні, аптеки і навіть залізничні станції. Новий податковий кодекс Януковича знищив сотні тисяч малих підприємців, позбавивши їхні родини засобів до існування. В селян хочуть за безцінь відібрати землю: Янукович планує зробити її товаром і зробити власністю «його Сім’ї».

Країна скочується в міжнародну ізоляцію. Янукович розварився з Євросоюзом, і в той же час не здатний знайти спільної мови на рівних з Росією.

Уся суть політики Януковича така: бідні стають ще біднішими, зате багаті – ще багатшими.

Щоб їх усіх там не змело народним гнівом, режим Януковича вдається до політичних репресій. Незаконно, безпідставно і несправедливо кинуто за грати Юлію Тимошенко, Юрія Луценка, та інших опозиційних політиків. Придушується свобода слова і свобода зібрань. СБУ, МВС та прокуратура пресують всіх, хто має сміливість відстоювати свої права. Газова справа проти Юлії Тимошенко розвалилася, і це очевидно не тільки для всього світу, який уже чітко сказав своє слово. Але ненависть Януковича не має меж.

Чим раніше піде Янукович, тим краще для кожного з нас. Вже сьогодні очевидно: Янукович не справляється і ніколи вже не справиться із ношею президента. Він не думає про народ, а посада для нього є лише інструментом збагачення його сімейного клану.

Тому ми вимагаємо від Януковича йти у відставку! Ми вимагаємо якнайшвидшого проведення дострокових президентських виборів! Ми вимагаємо звільнення Юлії Тимошенко, яка єдина може протистояти режиму та вивести Україну з економічної прірви та міжнародної ізоляції!

2 роки соціальної політики Уряду Ю.Тимошенко (2007-2009) та Президента В.Януковича (2010-2012)

1. Збільшено прожитковий мінімум в середньому лише на +23%, однак «заморожене» зростання зарплат, пенсій, соціальних виплат та допомог. (Уряд Тимошенко - + 32%)

2. Мінімальна зарплата зросла на 23% (уряд Тимошенко - +62%)

3. Безробіття зменшене на 8% (уряд Тимошенко – на 15%)

4. Пенсійна реформа: збільшено страховий стаж, пенсійний вік, змінено формулу обчислення пенсій: пенсіонерів обікрали.

5. Обіцянка про мінімальну пенсію у 2011 році на рівні 1200 грн – не виконана.

6. Середній розмір пенсій зріс на 15% (уряд Тимошенко - +65%)

7. Скасовано адресні допомоги окремим категоріям пенсіонерів (шахтарі, малозабезпечені тощо)

8. Допомога одиноким матерям – пропонується не призначати, якщо дохід сім’ї дорівнює прожитковому мінімуму на кожного члена (наприклад, якщо в сім’ї є телевізор або пральна машина – допомогу можуть і скасувати).

9. Виплату допомоги по народженню дитини розтягнули в часі: На 1 дитину - протягом 24 місяців, на 2 дитину – протягом 48 місяців, на 3 і більше - протягом 72 місяців (уряд Тимошенко: На 1 дитину - протягом 12 місяців, На 2 дитину – протягом 24 місяців, На 3 і більше - протягом 36 місяців)

10. Допомога по догляду за дитиною до 3 років зросла на 27% (уряд Тимошенко +57%)

11. Чорнобильці: виплата субсидій відтепер залежить від наявності фінансових ресурсів в бюджеті.

12. Інваліди: Вперше у бюджеті 2012 року передбачено видатки на соціальний захист інвалідів лише по одній програмі – заходи із соціальної, трудової та професійної реабілітації інвалідів.

Таким чином, влада приховує від громадян обсяги коштів на виконання того чи іншого заходу з реабілітації інвалідів – санаторно-курортне лікування, забезпечення технічними засобами реабілітації, чи розробка їх нових видів, забезпечення інвалідів автомобілями.