Підрядника для ремонту дорожнього кільця біля Хотина, на якому оштрафували Ванзуряка, визначатимуть повторно

Підрядника для ремонту дорожнього кільця біля Хотина, на якому оштрафували Ванзуряка, визначатимуть повторно

08.09.2021, 19:23

Антимонопольний комітет скасував тендер на ремонт кільця біля Хотина Чернівецької області. Зробили це за зверненням фірми, яку замовник відсторонив від участі в тендері.

Про це йдеться в рішенні комітету за 6 вересня, оприлюдненому на сайті Prozorro.

Там зазначають, що фірма "Акелік Груп" звернулася через порушення у проведенні тендеру. Її усунули від участі через те, що вона не надала документів, що підтверджують наявність техніки. "Акелік Груп" на аукціоні запропонувала ціну за ремонт кільця на тисячу гривень нижчу, аніж фірма-переможець "Енергетично-дорожнє будівництво".

Антимонопольний комітет скасував рішення про усунення від участі фірми "Акелік Груп", а також визнав недійсним обраного переможця.

Торги вважаються проведеними. Зараз повернуто ситуацію до стадії визначення переможців. 

Фірма "Акелік Груп" подала до АМКУ сім скарг щодо тендерних процедур у різних куточках України. Шість з них були залишені Антимонопольним комітетом без задоволення. А у випадку з Хотинським кільцем – задоволена.

Як пояснили в Антимонопольному комітеті, це стало можливим у зв’язку з тим, що замовник у всіх інших випадках вказав по кілька підстав для відхилення, а у випадку з Хотином – замовник – державне підприємство "Фінансування інфраструктурних проектів" назвав тільки одну підставу для відхилення. Тож з формальних причин Антимонопольний комітет вимушений був прийняти таке рішення.

Джерело: https://suspilne.media/162046-antimonopolnij-komitet-skasuvav-tender-na-remont-kilca-bila-hotina-cerniveckoi-oblasti/

Нагадаємо, колишній голова Чернівецької ОДА Роман Ванзуряк оскаржив у суді постанову поліцейських, які оштрафували його через зупинку на аварійній ділянці хотинського кільця

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексголова Чернівецької ОДА виграв суд проти патрульних, які захищають ями від водіїв на найгіршому відрізку дороги з Чернівців до Києва

Ремонт кільцевої розв’язки перед в’їздом до Хотина: що відомо

Раніше голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук заявив, що кільце біля Хотина капітально відремонтують до відзначення 400-річчя Хотинської битви, яке відзначатимуть на початку жовтня 2021 року, - нагадує molbuk.ua.

Як відомо, частину дороги перед в’їздом на територію міста Хотина почали ремонтувати восени минулого року. Наразі ремонтні роботи на цьому об’єкті призупинені.

1