Підрядник подав у суд на міськраду, бо та розірвала угоду про ремонт вулиці Хмельницького

Підрядник подав у суд на міськраду, бо та розірвала угоду про ремонт вулиці Хмельницького

05.02.2015, 20:39

Столичне підприємство "Укргазкомплект", яке мало ремонтувати вулицю Богдана Хмельницького у Чернівцях, подало до суду на Чернівецьку міськраду, бо вона одноосібно розірвала договір про ремонт вулиці.

Про це в коментарі molbuk.ua повідомив представник підприємства "Укргазкомплект" Юрій Кучерук.

Зокрема він зазначив, що підприємство через суд вимагає скасувати одноосібне рішення мерії про розірвання договору про виконання ремонтних робіт на вулиці Богдана Хмельницького.

Як відомо, мерія Чернівців розірвала контракт з фірмою "Укргазкомплект" через невчасне виконання робіт на вулиці Б. Хмельницького.

У свою чергу підприємство звинуватило міськраду в зловживаннях і кримінальному переслідуванню.

Підрядник вимагав аванс за ремонт Хмельницького, тому  не розпочав ремонт

Підрядник вимагав аванс за ремонт Хмельницького, тому не розпочав ремонт


Підприємство "Укргазкомплект" не розпочало вчасно ремонт вулиці Богдана Хмельницького у Чернівцях, бо міська рада не надала фірмі аванс.

Про це в коментарі журналісту molbuk.ua повідомив представник "Укргазкомплекту" Юрій Кучерук.

Зокрема він сказав, що міськрада нібито не виконує зобов’язання, які підписали замовник і виконавець робіт. 

"Є зобов’язання як зі сторони замовника, так і збоку виконавця. Ми свої зобов’язання виконуємо. Тобто, є умови договору, є кошторис на будівництво. Кошторис погоджений сторонами - замовником і виконавцем. Є графік виконання робіт - то наші зобов’язання. Але є ще й кошторис і графік фінансування, яких міськрада не дотримується", - сказав Ю. Кучерук.

За словами представника "Укргазкомплекту", мерія Чернівців мала заплатити фірмі аванс у розмірі 4 мільйонів гривень.

"Без попередньої оплати розпочати реконструкцію даного об’єкту нереально. Бо на цьому етапі закупівля будівельних матеріалів складає понад чотири мільйони гривень. Виробництвом каменю, який має встановлюватись на вулиці, спеціалізується лише одне підприємство в Україні - це специфічні розміри каміння, і попереднє замовлення повинне бути присутнім. Тому це не блокування з нашого боку умов договору. Ми готові виконувати їх", - додав він.

Водночас Кучерук заявив, що підприємство не залучає власні кошти для закупівлі будівельних матеріалів через те, що раніше фірма мала прецедент з Чернівецькою міськрадою - коли "Укргазкомплект" у 2013 році ремонтував вулицю Комунальників у Чернівцях, мерія протягом тривалого часу не виплачувала гроші підприємству за виконані роботи.

"По вулиці Б. Хмельницького можливо розпочати ці роботи за власні кошти. Але коли був уже такий прецедент... Ми не державна компанія, яка отримує дотації з бюджету, ми оперуємо виключно своїми внутрішніми активами - кредитними, залученими і власними коштами. Тому проводити первинні витрати на суму понад чотири мільйони гривень ми не будемо", - додав представник фірми.

Як відомо, мерія Чернівців розірвала контракт з фірмою "Укргазкомплект" через невчасне виконання робіт на вулиці Богдана Хмельницького. 

У свою чергу підприємство звинуватило міськраду в зловживаннях і кримінальному переслідуванню. 

Джерела: molbuk.ua

1