Підрядник, який робив ремонт у 22-й школі, завдав збитків бюджету Чернівців на 3 млн грн. Хто за це відповість?

Підрядник, який робив ремонт у 22-й школі, завдав збитків бюджету Чернівців на 3 млн грн. Хто за це відповість?

11.02.2020, 10:37

Підрядник із Житомира (ТОВ «Поліська логістична компанія») завдав збитків бюджету м.Чернівці на суму 2,3 млн.грн. внаслідок включення в акти виконаних робіт вартості робіт та матеріалів по більшій ціні ніж визначено умовами договору. Також ДМБК необґрунтовано оплатив роботи на 722 тис.грн., які не були передбачені проектно-кошторисною документацією. Хто відповідальний за реалізацію цього проекту та скільки грошей на це витрачено з бюджету у деталях нижче…

Про це повідомляє ГО Центр реформ та розвитку - Чернівці.

ХТО ВІДПОВІДАЛЬНИЙ ТА СКІЛЬКИ ГРОШЕЙ ВИТРАЧЕНО?

У березні 2018 року Департамент містобудівного комплексу та земельних відносин від імені Виконавчого комітету ЧМР уклав 2 контрактні угоди на виконання робіт по капітальному ремонту школи і трьох садочків на майже 39 млн.грн. (зокрема ДНЗ№26,52,8 - вартість 17,06 млн.грн. та ЗНЗ№22 - вартість 21,87 млн.грн.) з партнерством організацій з м.Житомир (ПП «Елітбуд-1, ТОВ «Поліська логістична компанія», ТОВ «Укрбуд-контракт»).

Як писала ГО «Центр реформ та розвитку» ще у попередніх публікаціях починаючи з 2018 року ці фірми мають досить сумнівну ділову репутацію під час виконання подібних робіт у м.Житомир. https://www.facebook.com/cvCRD/posts/408390566465152

Після укладення договору підряднику перераховано аванс 10,97 млн.грн., який він мав використати продовж 3 місяців на придбання матеріалів, проте фактично було «освоєно» лише 4,85 млн.грн. Цікаво скільки всього цим фірмам перераховано кощтів?

Підрядник не дотримав термінів виконання робіт як за початковим графіком (до кінця 2018 року) так і згідно графіком, відображеним у додаткових угодах, яким роботи продовжили на рік (була ситуація із загрозою зриву початку навчання в ЗНЗ№22).

ХТО КЕРУВАВ ТА КОНТРОЛЮВАВ ХІД ВИКОНАННЯ РОБІТ ВІД МІСЬКОЇ РАДИ?

Відповідальними за реалізацію проекту «Енергоефективність в будівлях бюджетної сфери м.Чернівці» є Департамент містобудівного комплексу та земельних відносин ЧМР, який підпорядкований Виконавчому комітету та міському голові Каспруку О.П. Керівником групи з реалізації проекту відділу технагляду ДМБК є Гузак Д.М., акти виконаних робіт завізовані інженерами технічного нагляду ДМБК Пую С.А. та Єпуре Г.І.

ХТО ПОНЕСЕ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ЗАВДАНІ ГРОМАДІ ЗБИТКИ 3 МЛН.ГРН.?

Джерело: Звіт Держаудитслужби.С73-85 http://dkrs.kmu.gov.ua/kru/doccatalog/document…

1