Підприємицю з Буковини замовили кілеру за дві тисячі доларів

Підприємицю з Буковини замовили кілеру за дві тисячі доларів

16.04.2021, 13:49
На Хмельниччині СБУ попередила замовне вбивство підприємиці
 
Служба безпеки України попередила у Хмельницькій області викрадення і вбивство підприємиці з Буковини. Під час спецоперації затримано організатора злочину.
 
Співробітники СБУ отримали інформацію, що мешканець сусіднього регіону підшукує виконавця для вбивства жінки, з якою мав тривалий особистий конфлікт. За фізичну розправу зловмисник пропонував 2,1 тисячі доларів. Виконавця замовного вбивства організатор підшукував через свої зв’язки, у тому числі серед представників кримінальних кіл.
 
Для попередження особливо тяжкого злочину співробітники СБУ вивели зловмисника на умовного «кілера». Після цього, у межах контролю за вчиненням злочину, було здійснено імітацію фізичної розправи над громадянкою.
 
Для надання замовнику «доказів виконаного завдання» правоохоронці зробили постановочні фото жертви і оприлюднили інформацію про її зникнення.
 
Після передачі «кілеру» другої частини грошей співробітники СБУ затримали замовника злочину в Кам’янці-Подільському.
 
У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 14, п. 11, 12 ч. 2 ст. 115 (вбивство на замовлення) Кримінального кодексу України вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.
 
Тривають невідкладні слідчі дії.
 
Спецоперація проводилась у взаємодії зі слідчими Головного управління Національної поліції у Хмельницькій області за процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури.
 
На зображенні може бути: одна або кілька осіб, люди стоять та просто неба
 
На зображенні може бути: гроші
1