Підприємцю, який спробував потрапити до магазину «Комфорт», що на проспекті Незалежності в Чернівцях, де забарикадувалися невідомі особи, намагалися відкусити палець, - В.Дідух

Підприємцю, який спробував потрапити до магазину «Комфорт», що на проспекті Незалежності в Чернівцях, де забарикадувалися невідомі особи, намагалися відкусити палець, - В.Дідух

17.01.2012, 21:55

В понеділок, 16 січня Володимир ДІДУХ - виконуючий обов»язки президента МГО Асамблея ділових кіл , співголова МО «Антикорупційний комітет», лідер Соціально-Християнської партії дав прес-конференцію засобам масової інформації Чернівецької області.

Він повідомив, що ситуація, яка склалося довкола магазину « Комфорт», - рядова. Вона потребує лише втручання органів правопорядку, які своєю бездіяльністю навіть загострили цю проблему. Деякі засоби масової інформації , а саме – телеканали ТВА. ТРК «Чернівці», газета «ЧАС» не вивчивши і не знаючи Закону України «Про Товариство з обмеженою діяльністю відповідальністю», в погоні за дешевою сенсацією, ображаючи мене, мою честь і гідність, також загострили цю пересічну проблему.

Я, Володимир Дідух , не є працівником ТОВ «Комфорт», його директором, як вони повідомляють, підприємцем,який орендує приміщення магазину «Комфорт», а лише засновником з статутною часткою в 30 відсотків. Решта засновників мають 25 часток та нелегітимний директор ТОВ «Комфорт» Любов Вахтель - 2 частки, усього – 57 часток. Решта 43 частки повинні бути розподілені між членами товариства відповідно до постанови Вищого Господарського суду України про задоволення мого позову на виключення 15-ти осіб колишніх засновників відповідно до нотаріально засвідчених заяв 13-річної давності.

Впродовж восьми місяців 2011 року , Володимир Дідух , та директор ТОВ Л.Вахтель відповідно до Закону України про ТОВ тричі ініціювали збори засновників. Але власники 25-ти часток демонстративно не з»являлися. А для проведення легітимних зборів потрібні , відповідно до закону, власники 61-ї частки або власники всіх часток, які залишилися. Таким чином ТОВ, а саме, я ( власник 30-ти часток), Л.Вахтель ( власник 2-х часток) позбавлені права :

1.збільшення власних часток за рахунок тих, які вибули, і одержання прибутку;

2.здійснення цілей і завдань, які ставило перед собою товариство у статуті та в установчій угоді;

3. обрання легітимного директора та подання звітності перед податковою службою та іншими державними органами.

При цьому терплять колосальні матеріальні та моральні збитки.

Тому досить дивна позиція правоохоронних органів, які споглядають, що з 9 січня досьогодні, 17 січня , група невідомих осіб, яка забарикадувалася в приміщенні магазину «Комфорт» на Проспекті Незалежності, 90, не відомо що робить з грошовими та матеріальними цінностями ( адже до захоплення тривала ревізія з участю аудиту), документами, які знаходяться в кабінетах і поза ними ( а треба здавати податкову звітність і вести банківські операції).

Окрім того, жителі дому, що навпроти заднього фасаду магазину «Комфорт» повідомляють, що час від часу до магазину під»їжджають невідомі особи і передають через вікно якісь речі.

До того ж інша група осіб з кільком а засновниками товариства Л.Хрестик (2 частки), М.Куцак (2 частки), Т. Бабина (3 частки), а також виключені з числа засновників і невідомі чоловіки блокували вхідні двері ззовні.

Коли один з підприємців , який орендує площі в приміщенні «Комфорту», 16 січня намагався відкрити своїми ключами замки вхідних дверей, його побили і намагалися відкусити палець ( на що проведена медична експертиза). І всю цю картину спостерігали два підполковники міліції і десяток міліціонерів.

В розмовах з керівниками УВС я, Володимир Дідух, відчув, що для допомоги у вирішенні ситуації потрібна спонсорська допомога УВС з боку ТОВ «Комфорт». Тому вбачаю в цій ситуації те, про що говорив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, що в державі – тотальна корупція, адже за відсутності належного бюджетного фінансування приміщення УВС в Чернівцях дає фору приміщенням Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України.

Щодо економічної ситуації в області Володимир Дідух розповів, що місяць тому керівники економічного блоку області були повідомлені про готовність МГО Асамблея ділових кіл зорганізувати такі проекти, які не потребують витрачання бюджетних коштів .

А саме:

будівництво залізничної колії сполученням Чернівці-Київ протяжністю 35 кілометрів. Підрядники і кошти є. Ця ділянка здається в концесію ( коли частина вартості квитка повертається виконавцю будівельних робіт);

будівництво трьох шляхопроводів у місті Чернівці , які кардинально розв»язали б транспортну проблему в місті. Будівельники та схема залучення коштів є;

виробництво пилетів – альтернативного палива х відходів рослинництва ( 47 робочих місць) будівництво мінізаводу з утилізації твердих побутових відходів потужністю 80 тисяч тонн в рік ( вартість – 7 мільйонів євро, термін окупності – 2 роки, 74 робочі місця). Останні два проекти здійснюються за кошти європейського інвестора під гарантію ТОВ НПЦ «Екоенергетика». Два проекти цього НПЦ реалізовано в Росії.

Керівники економіки Буковинського краю мовчать. Щоправда в усній бесіді керівництво МГО Асамблея ділових кіл повідомило,
що «відкатів» грошовими коштами не передбачається.

Веб-сайт цього зображення bukinfo.com.ua