Підприємця, який продав волонтерам неякісні бронежилети в Чернівцях, засудили на рік умовно

Підприємця, який продав волонтерам неякісні бронежилети в Чернівцях, засудили на рік умовно

31.08.2016, 18:32

У Чернівцях суд призначив один рік умовного терміну покарання підприємцю, який продав волонтерській організації 65 неякісних бронежилетів для відправки їх бійцям на схід.

Про це йдеться у вироку Шевченківського районного суду від 23 серпня 2016 року. 

Зокрема, суд визнав підприємця винним за статтями 358 ч.2, 358 ч.3, 358 ч.4 КК України та призначити йому покарання, загальною сукупністю 4 роки обмеження волі.

Водночас, йдеться у вироку суду, на підставі статті 70 КК України за сукупністю злочинів шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим остаточно підприємцеві призначено два роки обмеження волі.

На підставі статті 75 КК України суд звільнив обвинуваченого від відбування призначеного покарання, якщо він протягом однорічного іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов'язки.

Водночас підприємець не має права виїжджати за межі України на постійне проживання без дозволу правоохоронних органів та зобов’язаний повідомляти кримінально-виконавчу інспекцію про зміну місця проживання.

Також суд стягнув з обвинуваченого на користь державі судові витрати у розмірі 13 555 гривень.

Нагадаємо, раніше правоохоронці визнали неякісними бронежилети, які підприємець продав волонтерській організації для відправки їх бійцям на схід України.

Джерело: molbuk.ua

1