Буковинця, який продав лісгоспу старий трактор, можуть посадити і конфіскувати майно

Буковинця, який продав лісгоспу старий трактор, можуть посадити і конфіскувати майно

09.07.2020, 16:50

Підприємець постане перед судом за заподіяння державі шкоди у сумі 1,6 млн грн

Прокуратурою Чернівецької області скеровано до Сторожинецького районного суду обвинувальний акт відносно фізичної особи-підприємця у вчиненні  кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 28 ч. 4 ст. 358 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах  за попередньою змовою групою осіб та використання завідомо підробленого документа).

У ході досудового розслідування встановлено, що підприємець, за попередньою змовою зі своїм сином, переслідуючи корисливу мету незаконного збагачення та достовірно знаючи, що технічні характеристики лісового трактору марки LKT-81T не відповідають вимогам, вказаним у тендерній документації, продав одному із лісогосподарських підприємств області трактор 1995 року випуску, як трактор 2015 року випуску. Внаслідок таких дій чоловік незаконно заволодів державними коштами у сумі 1,6 млн грн та спричинив збитки державі в особі лісогосподарського підприємства у особливо великих розмірах.

 Правопорушнику обраний запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

 За скоєне обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Фото ілюстративне 

1