Підприємці 5 сектору пікетують ратушу. Каспрук погрожує знайти Михайлішина вдома (оновлено о 23.55)

Підприємці 5 сектору пікетують ратушу. Каспрук погрожує знайти Михайлішина вдома (оновлено о 23.55)

02.06.2013, 04:18

Підприємці п’ятого сектору Калинівського ринку знову пікетували ратушу.

У суботу під Чернівецькою міською радою зібралося кілька десятків підприємців Калинки - вимагали, щоби влада не чіпала їхні контейнери на ринку, передає кореспондент molbuk.ua

17 торгових точок у суботу відрізали від електропостачання. Тому обурені підприємці приблизно о 15.30 зібралися на Центральній площі.

"Сьогодні нам опечатали контейнери, - розповідає підприємець Георгій Анатолійович. - Тим часом керівник ринку Руслан Сербінчук пішов у відпустку. Він просто втік. Нас відрізали від світла. Ось мені щойно дзвонили з ринку, сказали, що вранці на п’ятому секторі вже опечатали контейнери. Ми боїмося, бо кажуть, що в понеділок наші контейнери хочуть вивезти".

До обурених підприємців за дві години не підійшов жоден чиновник міської ради. Але згодом під ратушею з’явилися опозиційні депутати міськради.

"Вони змушені до ранку розпечатати ваші контейнери, - каже людям депутат міськради Олексій Каспрук. - Якщо вранці не будуть розпечатані, то знову підемо сюди. Знайдемо Михайлішина вдома!".

"У ратуші дали вказівку розбиратися з вівторка або понеділка, - продовжує Каспрук. - Я як депутат міської ради буду скасовувати це рішення виконкому про продаж контейнерів. У їхніх планах - продати ті 17 контейнерів. Я наполягатиму на тому, щоб це питання було вирішене таким чином, щоб усі торгові місця, на яких підприємці торгують, залишилися на своїх місцях".

Джерело: molbuk.ua

1 червня 2013 року низці підприємців п’ятого сектору Калинівського ринку без попередження відімкнули електроенергію від торгових точок. Адміністрація опечатала 18 контейнерів мотивуючи це несплатою орендної платні. Про це повідомила депутат Чернівецької міської ради Олена Калмикова.

«Підприємці шоковані поведінкою адміністрації підприємства, яка обіцяла прозоро провести реорганізацію п’ятого сектору. Жодних боргів за оренду люди не мають. З 17.30 підприємці намагалися поспілкуватися із керівництвом ринку, але, як виявилося, гендиректор у відпустці. Зрештою знайшовся його заступник, який повідомив, що торгові місця відключені від електроенергії, бо їх будуть вивозити з ринку. Звичайно, що людей ніхто про це не повідомив», - розповіла Олена Калмикова.

За її словами, підприємці змушені були шукати правди у міській раді. Вдалося поспілкуватися із заступником в.о. голови міста паном Тимофеєвим. Після втручання депутатів від опозиційних політичних сил та погроз підприємців перекрити міжнародну трасу, заступник в.о. голови міськради пообіцяв, що електропостачання відновлять та офіційно повідомлять підприємців про подальшу долю їх робочих місць.

«Такі свавільні дії міська влада мотивувала тим, що робочі місця належать не підприємцям, а ринку, хоча жодних документів на право власності торговими точками ні адміністрація «Калинки», ні міська рада не показали. Зрештою, люди повернулися до своїх контейнерів та зняли пломби. О 20.00 електрики, знизавши плечима, повідомили, що їх ніхто не попереджав про відновлення енергопостачання.

Відповідальність за недотримання слова, у цьому випадку, повністю лежить на міській владі. Цілком очевидно, що люди не довіряючи тим, хто неодноразово вже порушував своє слово, готові у будь-який момент вдатися до акцій протесту», - підкреслила Олена Калмикова.

«Подвійна мораль, якою керується міська влада, створює грунт для соціальних протистоянь. З одного боку влада імітує турботу про підприємців Калинівського ринку, з іншого - своїми діями створює протистояння адміністрації ринку з підприємцями» - коментуючи останні події на Калинівському ринку, зазначив депутат Чернівецької обласної ради Віталій Мельничук. 

Він зазначив, що якщо міська влада надалі продовжуватиме подібну практику «спілкування» з підприємцями, такими кроками вона спровокує різку протидію не лише 5-го сектору та всього Калинівського ринку, але й цілого міста і може створити не прогнозовані протистояння, які нічого доброго не принесуть ні підприємцям ні владі. «Міська влада зобов’язана припинити подібні рейдерські сценарії та реально звести за один переговорний стіл всі зацікавлені сторони, оперативно розв’язати ці штучно створені проблеми. Інакше вся відповідальність за протистояння та його наслідки ляже на в.о. Чернівецького міського голови Михайлішина та тих, хто підігрує олігархічним колам, які в чергове намагаються взяти під свій контроль МТК «Калинівський ринок» - найбільше комунальне підприємство Чернівецької області», - додав Віталій Мельничук.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Особисто я, за прогнозовані протистояння : скільки тхора від обійстя не відганяй, тхір курей душити не перестане...бо тхір.

avatar

читач

03 червня 2013 00:32