Підпалений автомобіль, нападники у балаклавах, п'ять пістолетних пострілів і поранений: у центрі Чернівців знову стріляли

Підпалений автомобіль, нападники у балаклавах, п'ять пістолетних пострілів і поранений: у центрі Чернівців знову стріляли

08.09.2018, 13:47

Стріляли влучно.

8 вересня, о 5.15 ранку, на смерть переляканий двірник, розбудивши мешканців будинку № 38, що на вулиці Українській в Чернівцях, сповістив: горить припаркований   легковий автомобіль марки "Шкода".  З'ясувалося, що автомобіль облили соляркою і підпалили. Власнику авто і його сусідам, включно з автором цих рядків, вдалося відвернути біду.

Та як тільки власник з дружиною залишилися наодинці з автомобілем зі сторони сусідньої вулиці пролунало 5 пострілів, у результаті чого чоловік отримав поранення в обидві ноги. 

Подружжя, як розповіли вони згодом, бачило нападників: їх було двоє у білих балаклавах. Після стрілянини вони зникли в одному з під'їздів будинку, що на вулиці Саксаганського. 

А що поліція? 

Прибула ціла група різних мастей: фіксували, допитували... Все, як зазвичай робиться, у подібних ситуаціях.  

За версією родичів потерпілого, напад здійснили позичальники, які брали, але, вочевидь, не захотіли віддавати. 

Іван АГАТІЙ, свідок і безпосередній учасник усіх подій

Офіційних коментарів щодо інциденту на вулиці Українській від поліції наразі не надходило. 

Довідково: 

Нагадаємо, що це вже другий за останні кілька днів інцидент зі стріляниною у центрі Чернівців. Перше повідомлення про бійку зі стріляниною по вулиці Українській у Чернівцях надійшло до поліції 7-го вересня близько другої години ночі. На місці події слідчо-оперативна група Чернівецького відділу поліції встановила, що між двома групами осіб виник конфлікт, який переріс у бійку. Один з учасників сутички – 41-річний чернівчанин – застосував пристрій для відстрілу гумових куль.

 Внаслідок інциденту з непроникаючими вогнепальними пораненнями по допомогу медиків звернулися двоє 28-річних молодиків. Також лікарі діагностували у них алкогольну інтоксикацію. Після надання медичної допомоги медики відпустили потерпілих додому.

 З місця події працівники поліції вилучили пістолет і направили його на дослідження до Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру. За фактом інциденту слідчі відкрили кримінальні провадження за статтями 129 (Погроза вбивством) та 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, - повідомили у віддідлі комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

1