Під стінами Чернівецької ОДА 'євробляхарі' накинулися на народного депутата України Івана Рибака

Під стінами Чернівецької ОДА "євробляхарі" накинулися на народного депутата України Івана Рибака

27.11.2018, 17:56

Згідно з інформацією BukNews, неприємний інцидент трапився сьогодні, 27 листопада, під стінами Чернівецької обласної адміністрації. 

Анонімні учасники зібрання за участі  власників так званих "євроблях", які перебували під стінами Чернівецької ОДА, фактично накинулися на народного депутата України Івана Рибака, який опинився поруч.  "Група неадекватних людей на мене накинулась. Слава Богу, не били. Сніжками закидали. Дитячий садок", - повідомив Рибак.

Народний депутат України Іван Рибак повідомив BukNews, що не звертався до правоохоронних органів у зв'язку з нападом на нього, бо не хоче нагнітати і так складну ситуацію у Чернівецькій області. "Сьогодні, коли в Україні розхитується ситуація, писати якісь заяви, додавати якоїсь роботи нашим правоохоронцям, коли вони зайняті антидиверсійною роботою, в тому числі, на території Буковини, я вважаю безглуздим". 

Водночас парламентар вважає такі дії абсолютно неприпустимими: "В той момент, коли в Азовському морі Росія стріляє по наших кораблях, ці люди дозволяють собі розхитувати ситуацію на мирній частині України". Кожен може відстоювати свою позицію, але тільки у законний спосіб. 

Особисто він теж має чітку позицію щодо проблеми так званих "євроблях", яку відображено, в тому числі, в ухваленому парламентом і підписаному Президентом України законі.  Власне і сам інцидент Іван Рибак пов’язує із тим, що він підтримав законопроекти №8487 та 8488, які регламентують нові правила розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією. 

За словами народного депутата України Івана Рибака, у парламенті відбулася жорстка дискусія під час ухвалення законопроекту про Державний бюджет України на наступний 2019 рік. Зокрема, коли йшлося про додаткові джерела наповнення Пенсійного фонду України. Справжньою перемогою вважає Іван Рибак ту обставину, що податки, зібрані від розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації, підуть на виплату пенсій малозабезпеченим громадянам.  

Зміни до Податкового і Митного кодексів ухвалено і їх потрібно виконувати. Пільговим періодом для митного оформлення за пільговою ставкою можуть скористатися власники тих автомобілів на іноземній реєстрації, які не було перед тим вкрадено у країнах ЄС. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернівецька митниця першою в Україні почала розмитнення "євроблях" за новим законом

 - На моє глибоке переконання, "Авто-Євро-Силу" вже перетворили у політичний проект. Обманюючи громадян, які потрапили у пастку "євроблях",  цей рух  готують до виборів восени 2019 року, - сказав Іван Рибак. - Використовуючи проблеми звичайних людей, які замість автомобілів на українській реєстрації спокусилися на дешеві автівки на іноземній реєстрації, будуть намагатися отримати з цього електоральний зиск. Водночас скромно не вказуючи людям на те, що дана ситуація є прямим наслідком дій представників певних корумпованих олігархічних кіл, які колись дали можливість завезти ці євробляхи на територію України. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євробляхарі, які зібралися біля МПП "Порубне", домовилися з представниками обласної ради разом підготувати звернення до центральних органів влади

Водночас в організації "Авто Євро Сила Чернівці" заперечили свій стосунок до інциденту із нападом на народного депутата БПП Івана Рибака у Чернівцях.  Про це у коментарі  на сайті buknews.com.ua написав керівник організації Максим Бухтіяров.

"Офіційно заявляю, що ГО "АЄС" не має ніякого відношення до інциденту. Так як завди закликаємо діяти тільки у правовому полі. "Авто Євро Сили" не було сьогодні під стінами Чернівецької ОДА.  Нині є велика кількість водіїв автомобілів з єврономерами, котрі незадоволені подіями в Україні. Необов’язково бути в "Авто Євро Силі", щоби свою незадоволеність таким способом проявляти. Натомість деякі депутати, народні обранці спеціально нагнітають ситуацію використвуючи ні до чого не зобов'язуючі фрази, які можна трактувати залежно від контексту. Можливо нардеп помилився або спеціально якийсь наклеп на нас зводить. Будемо сподіватися, що він помилився". 

1


КОМЕНТАРІ (3)

офіційно заявляю, що ГО "АЄС" не має ніякого відношення до інциденту. Так як завди закликаємо діяти тільки у правовому полі. Натомість деякі депутати, народні обранці спеціально нагнітають ситуацію використвуючи ні до чого не зобов'язуючі фрази, які можна трактувати залежно від контексту. одним словом - політикани)))

Разом Сила!

067 4448870

avatar

Максим Бухтіяров

27 листопада 2018 19:27

Да депутаты вкрай охренели..... Еще будете из России на Украину в суд подавать. Народу уже через край поперло депутатское воровство, миллионы долларов от бабушек. дедушек и других родственников не выезжавших из Украины .....А это все наши народные деньги которые депутаты украли у людей с налогов.

avatar

Гога

27 листопада 2018 19:29

НЕшановний депутат,  оті ,як ви кажете, "неадекватні люди" - то ваші ВИБОРЦІ, які тепер мріють вам за вашу (без)совісну та сумлінну роботу просто щиро натовкти пику. Що є цілком природнім бажанням, дивлячись на те ЩО і ЯК ви робите.

avatar

Олександр

27 листопада 2018 20:42