Під час зустрічі активістів з керівництвом Чернівецької ОДА в хід пішли й матюки, а активісти мало не побились між собою

Під час зустрічі активістів з керівництвом Чернівецької ОДА в хід пішли й матюки, а активісти мало не побились між собою

13.07.2018, 10:42

Перейшли на високі тони. У Чернівцях зустрілись громадські організації та чиновники, аби конструктивно обговорити наболіле та знайти вихід разом. Та розмова зійшла нанівець: самі ж учасники зустрічі перекрикувати одне одного, не надавали слова навіть посадовцям. А далі в хід пішли й матюки, а активісти мало не побились між собою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова Чернівецької ОДА не хоче у відставку

 
ДОВІДКОВО: 
 
12 липня, підтримуючи ініціативу окремих громадських організацій, - а їх у нашій області понад тисячу, - голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук зустрівся з їхніми лідерами. Працюючи відкрито і публічно, запросили до зустрічі усі зацікавлені інститути громадянського суспільства, а задля кваліфікованих, вичерпних відповідей - усіх керівників структурних підрозділів виконавчої влади. Та добра нагода обговорити  проблемні питання, на жаль, не вилилась у конструктивну розмову.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корупція, дороги, неналежне виконання обов'язків: у Чернівцях активісти вимагають відставки голови ОДА Олександра Фищука

Попри те, що питань у громадського сектора було багато, та чути відповіді хотіли не всі. Деякі представники громадських організацій намагались спровокувати конфліктну ситуацію, порушуючи регламент, не відходячи від трибуни, не даючи відповісти на поставлені ними ж запитання. Водночас їхня риторика була неприйнятною, а загальне критиканство та провокаційні штампи не дозволити почути конкретні питання, з якими прийшла громадськість. Така ситуація була належно оцінена переважною більшістю представників громадських організацій, у тому числі учасників АТО, які вказали на  важливість конструктивної роботи, об’єднання зусиль влади і громадськості для вирішення проблем.

У цьому контексті голова ОДА наголосив, що надзвичайно цінує позитивні зрушення щодо активізації участі громадськості у формуванні державної політики, поштовх яким дала Революція Гідності. Громадськість має право контролювати усі дії влади, впливати на прийняття рішень. Без громадського контролю, без ініціативи громадських лідерів подальший успішний розвиток країни неможливий.

Водночас, у складний і напружений час усі ми маємо діяти виключно у правовому полі, - підкреслив він. Влада не має права жодним чином допускати порушень конституційних прав і свобод громадян. Але й діяльність громадських об`єднань, лідерів громадської думки має бути вкрай відповідальною, щоби не порушити стабільності, а навпаки разом позбуватися проблем, які заважають рухатися вперед.

Більше того, подібний інцидент керівник виконавчої гілки влади розцінив як свідчення підвищеної активності, пов’язаної з наближенням виборів. Тому він закликав і представників громадського сектора, і посадових осіб області діяти так, щоб заручитись широкою підтримкою населення та виправдати його довіру.

«Спільно маємо докладати максимум зусиль задля того, щоб не допустити нагнітання ситуації, зростання соціальної напруги чи роздмухування суперечностей на догоду ворогам України», - підсумував Олександр Фищук.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Жаль!  Такая  была  возможность  набить  морды  Кобевко  и ЗасрайскомУ!!!   Не получилось.  НО!!!  Время еще есть. Эти  две  ПОЛИТИЧЕСКИЕ  ПРОСТИТУТКИ  СВОЕ  ПОЛУЧАТ!!!

avatar

Левон

13 липня 2018 10:59