Під час пожеж більше 80 % людей гинуть ще до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів

Під час пожеж більше 80 % людей гинуть ще до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів

23.08.2011, 15:32

Управлінням МНС в Чернівецькій області проведено аналіз стану пожеж за минулих сім місяців цього року. Як свідчить статистика за цей період на Буковині зареєстровано 387 пожеж, що на 56 випадків більше ніж за аналогічний період минулого року. Щоденно в нашій області виникало в середньому близько 2-х пожеж, прямі матеріальні збитки від яких складали в середньому понад 40 тис. грн. Згідно статистичних даних, прямі матеріальні збитки завдані пожежами збільшились майже на 1 млн. грн. Середній збиток від однієї пожежі як свідчить проведений аналіз по нашій області становить понад 21 тис. грн. Як свідчить статистика більше половини пожеж виникали в сільській місцевості.


Найпоширенішими причинами виникнення пожеж є необережне поводження з вогнем, порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електроустановок, а також порушення правил при експлуатації печей. Тільки в житловому секторі виникло 316 пожеж, що становить близько 80 % від загальної кількості. Якщо порівняти з аналогічним періодом минулого року ці показники збільшились на 44 випадки.


Провівши аналіз можна спостерігати тенденцію до збільшення загибелі людей на пожежах в сільських населених пунктах, а причини, що призвели до загибелі людей у вогні, свідчать про недотримання громадянами елементарних правил пожежної безпеки. Так, протягом семи місяців цього року в нашій області на пожежах загинуло 26 людей, з яких одна дитина.


Більше 80 % людей гинуть ще до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів. Також більшість загиблих - це пенсіонери або люди без певного роду занять та особи без постійного місця проживання, які вели антисоціальний спосіб життя. За сім місяців цього року працівниками МНС нашого краю на пожежах врятовано 20 людей та матеріальних цінностей на суму понад 96 млн. грн. Управління МНС в Чернівецькій області звертається до всіх Буковинців, дотримуйтесь елементарних правил пожежної безпеки! Відділ зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю УМНС в Чернівецькій області.