Перці Фірташа допоможуть укріпити гривню (ФОТО)

Перці Фірташа допоможуть укріпити гривню (ФОТО)

22.09.2012, 01:58

Відкриття теплиць «мецената Буковини» Папієв не побачив.

Введення в експлуатацію тепличного комплексу є чинником додаткової безпеки на продовольчому ринку, а також зможе укріпити українську валюту. Як повідомляють «Чернівці. Коментарі», про це заявив прем`єр-міністр Микола Азаров на відкритті одного з найбільших в Україні тепличних комплексів у селі Синьків Тернопільської області.

«Мені приємно спостерігати, як розвивається Тернопільщина. Сьогодні я побачив сучасне село, і уже ми маємо чітке уявлення того, що ми почали вибиратися з тієї прірви, у якій ми були, і почали будувати сучасну державу. Відкриття теплиці – це гарний приклад співпраці бізнесу і держави», - зазначив Микола Азаров.

Водночас Глава Уряду підкреслив, що відкриття найбільшої в Україні теплиці - це перші кроки в напрямку забезпечення нашої держави власними овочами.

Прем’єр-міністр підкреслив, що теплиця розрахована на вирощування 9 тис. тонн овочів. «Це реальний вклад у нашу продовольчу незалежність, це вклад у валютну стабільність, стабільність національної грошової одиниці. Чим менше ми імпортуватимемо, чим більше ми будемо виробляти самі, тим стабільнішою буде гривня», - зазначив Микола Азаров.

Площа теплиць становить 10 га. Там вирощуватимуть огірки, помідори та перець. Щороку там планують збирати 4 тисячі тонн помідорів, 1,55 тисяч тонн перцю та 350 тонн огірків. Завдяки виробництву перцю в Синькові обсяг імпорту цього овочу в Україну скоротиться на 20%. Будівництво  тепличного комплексу "DF Agro", за деякими даними, обійшлося в 100 мільйонів доларів, після завершення теплиця буде однією з найбільших у світі. На тепличному комплексі впроваджені інноваційні енергозаощажуючі технології, серед яких крапельний полив, клімат-контроль та ультрафіолетове очищення дренажу. Наразі там працює 120 чоловік. Планується залучити ще 30-х. Об'єкт належить відомому бізнесмену Дмитрові Фірташу, уродженцю Синькова. Дмитро Фірташ починав свій бізнес у Чернівцях.



«Я не чекав побачити тут такий суперсучасний комплекс, а я бачив чимало», - зазначив прем`єр.



Очолив підприємство 38-річний чернівчанин Віктор Гордаш, керівник обласного благодійного фонду «Вікторія».



На відкриття на Тернопільщину приїхало кілька помітних буковинців, яких пов`язують з Дмитром Фірташем. Найперше – це права рука бізнесмена, куратор Чернівецької області Юрій Борисов, серед гостей був і учасник інвестиційного фонду «Буковина», президент компанії «ТЕХНО» В`ячеслав Добровольський. У Синьків приїхав також директор «Чернівцігазу», кандидат ПР до Верховної ради Геннадій Федоряк.



А ось голови Чернівецької ОДА Михайло Папієв на відкритті не було. Натомість у відкритті взяли участь губернатор Тернопільської області Валентин Хоптян, губернатор Львівської області та Михайло Костюк.

Як повідомляли «Чернівці. Коментарі», обласна влада Буковини вважає Дмитра Фірташа чи не найбільшим благодійником краю. «Таким інвесторам треба руки цілувати», - висловився про нього на сесії облради Михайло Папієв.

Фото «Чернівці. Коментарі»

«Чернівці. Коментарі»

1


КОМЕНТАРІ (3)

Хай радіють селяни, що роками теплиці тримали біля хати та з цього жили. Тепер підете по світу копійчину просити. Цілувати руки цьому інвестору.

avatar

Гніт

23 вересня 2012 11:23

avatar

Игорь Керда

19 жовтня 2012 11:06

Зв’язок з редакцією через електронну скриньку:

[email protected] або [email protected]

avatar

На сайті є розділ Контакти

19 жовтня 2012 14:12