Першим літаком з Чернівців до Києва полетіло дев’ять людей

Першим літаком з Чернівців до Києва полетіло дев’ять людей

02.07.2012, 16:40

Відновлено авіасполучення Чернівців з Києвом. Про це сьогодні. 2 липня, під час апаратної наради в облдержадміністрації повідомив секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин. Він, зокрема, відзначив, що з 2 липня з чернівецького аеропорту відновлюються регулярні авіарейси до Києва. Виліт літаків з Чернівців відбуватиметься по понеділках, середах та п’ятницях, причому аеропорт призначення - «Жуляни», що набагато зручніше для пасажирів. Таким чином, відтепер тричі на тиждень є можливість зранку вилетіти в столицю, а ввечері того ж дня повернутися в Чернівці. Орієнтовна вартість перельоту в обидва кінці в залежності від вчасності бронювання квитка - від 1300 до 1800 гривень. Квитки продаються в усіх авіакасах, туристичних фірмах міста та в мережі Інтернет. Незабаром з аеропорту «Чернівці» здійснюватимуться авіарейси також до Італії та Туреччини. Голова облдержадміністрації Михайло Папієв при цьому зауважив, що регіональна і міська влада свої зобов’язання перед громадою щодо поліпшення транспортного сполучення області зі столицею виконують. «Проблема повітряного, як і залізничного сполучення Буковини зі столицею, іншими регіонами України та Європи крок за кроком вирішується, і я маю надію, що в найближчому часі суттєво скоротиться час поїздки до Києва залізницею, а авіарейси з нашого аеропорту будуть щоденними - звісно, для цього необхідна одна умова – популярність цих авіарейсів, бо перевізники не працюватимуть збитково», - зазначив Михайло Папієв.

Дев’ятеро пасажирів відправилися сьогодні вранці з Чернівців до Києва літаком SAAB-340. Це перший регулярний авіарейс до столиці з чернівецького аеропорту після кількамісячної паузи.

- Літак відправився до Києва сьогодні о 07.30, - каже кореспонденту molbuk.ua директор аеропорту «Чернівці» Віктор МИРОНЮК. – Полетіли дев’ятеро пасажирів, які придбали квитки заздалегідь. Звісно, хотілося би, щоби надалі на цей рейс був більший попит. Адже всі кричать, що немає рейсу до Києва, але особливого зацікавлення в буковинців до подорожування літаками нема. Сподіваюся, що цей рейс уже не будуть відміняти.

Нагадаємо, вартість квитка на літак до столиці нині - від 1300 до 1800 гривень. Щоправда, ці ціни діятимуть до кінця серпня. Літак до Києва відправлятиметься тричі на тиждень – в понеділок, середу і п’ятницю о 7.30 та 19.00. Здійснює регулярний рейс Міжнародна акціонерна авіаційна компанія «Урга» з Кіровограду.

Літак SAAB-340 вміщує 48 пасажирів.

А 21 липня відкриють чартерне авіасполучення з Чернівців до Ріміні (Італія).

Джерело: molbuk.ua

1