Перший віце-губернатор Буковини визнав, що у лідера буковинської опозиції є рація

Перший віце-губернатор Буковини визнав, що у лідера буковинської опозиції є рація

25.06.2013, 04:27

Ліси дійсно нещадно вирубуються

-
Ч.Т. У вівторок була прес-конференція Івана Мунтяна, де він говорив про катастрофічну ситуацію з буковинськими лісами, які нещадно вирубують. І це він пов’язував безпосередньо з роботою облдержадміністрації. Що б Ви йому відповіли?, - запитав у першого заступника голови ОДА Георгія Галиця журналіст  «Чернівці таймс» в ексклюзивному інтерв’ю.  Зважаючи на суспільну значимість висловлених в цьому інтерв'ю думок, а також достеменно знаючи те, що таке інтерв'ю справді записувалося, редактор BukNews Юрій Чорней ухвалив рішення про його передрук на сайті www.buknews.com.ua. Порівняно з оригіналом, розміщеним на сайті "Чернівці таймс", змінено лише заголовки під стиль BukNews. 


- Я б відповів, що ліси дійсно нещадно вирубуються. Але пов’язувати це з роботою нашої команди не можу. Навпаки, сьогодні ми говоримо про те, що зараз керівництво адміністрацією дуже предметно зайнялося захистом лісу, наведенням порядку. А Івану Мунтяну хочу нагадати такий приклад, коли недавно були дуже серйозні проблеми із дорогами, ми створили депутатську комісію громадську, щоб все таки спробувати вийти із ситуації. Запросив туди Івана Мунтяна, як недавнього керівника Служби автомобільних доріг, жодного разу він не прийшов. Якщо зараз лісами буде займатися такий орган, запрошую Івана Мунтяна, щоб взяв участь і щось зробив. Є велика проблема із лісами. У наших лісів три власники, і жоден з них немає відношення до ОДА. Частина лісів належить Державному лісовому агентству України, яке безпосередньо призначає керівників лісництв, частину належить міністерству аграрної політики, а частина – міністерству оборони. Зараз, до речі, з ініціативи нашого губернатора Михайла Папієва вийшов указ Президента – №307 від 24 травня, де йдеться про те, щоб поставити під контроль державних адміністрацій так звані територіальні підрозділи центральної виконавчої влади. Щоб не було відомчих власників. Це питання постає при кожній владі. На якийсь час регіональні еліти відвоюють собі право контролю, а потім все повертається знов до центру. Таке перетягування ковдри. В лісах серйозні проблем, але я б і не списував тільки на недосконалу систему управління, недосконалі закони, хоча це є. Найбільша проблема у менталітеті. Якщо аналогію навести, це так, як тут відбувалося після війни. Свої ж здавали, свої ж розкуркулювали, свої ж — забирали майно. Коли я у вихідні іноді відпочиваю у Георгія Березовського за Красноїльськом, на тій його горі. Одні йдуть до церкви у неділю, а зліва й справа дзижчать бензопили… Це ж не приїжджають з Донецьку, чи монголи якісь.. Це свої люди, місцеві браконьєри, вони знаходять якісь зв’язки з екологами, правоохоронцями.

- Ч.Т. Ви мали б проявити громадську активність…

- Я проявляю. Зараз у нас буде чергова кампанія щоб навести порядок з тим, що робиться у лісах. І ми будемо апелювати до громадськості, тому що зрозуміло, що без їхньої підтримки ми цього не зробимо. До громадських організації, політичних партій, до ЗМІ.

Джерело: times.cv.ua

1


КОМЕНТАРІ (3)

Рація в в лєксусі у Мунтяна може і є, але довіри у опозицірнерів немає!!!

avatar

До хитрого Галиця

24 червня 2013 22:49

avatar

Тарас

25 червня 2013 14:41

Наша пісня гарна й нова - починаєм її знову. Періодичність виконання - раз на три роки ( у кого хороша пам"ять на 2007 та 2010 роки). Захистом лісу займаються лісівники - насаджують, доглядають, вирощують і, звісно, заготовляють. Мунтян робить собі дешевий піар , бо є на чому - лісова галузь в області таки працює на відміну від інших. А владі таки справді треба наводити порядок у своїх стратегіях реальної допомоги лісовому господарству. Аби комусь не муляла очі  заготовлена деревина, яку пере-, довозять і т. д., ( не маринувати ж її до втрати технологічних якостей) , треба нарешті  залучати  інвестиції в глибоку переробку деревини. Бо те, як  комусь ріже слух погожої недільної днини звук бензопили ( а швидше всього - пилорами), переробкою не назвеш. 

avatar

Тарас

26 червня 2013 16:33