Перший мільйон вже є! «Батьківщина» збирає 10 мільйонів підписів проти продажу сільськогосподарських земель

Перший мільйон вже є! «Батьківщина» збирає 10 мільйонів підписів проти продажу сільськогосподарських земель

05.06.2017, 23:37

«Батьківщина» вже зібрала перший мільйон підписів проти розпродажу української землі. А загалом, планує зібрати 10 мільйонів підписів проти продажу земель сільськогосподарського призначення.

Про це лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила під час агрофоруму на Дніпропетровщині.

Юлія Тимошенко наголосила на тому, що партія «Батьківщина» має намір зібрати стільки підписів людей проти продажу сільськогосподарської землі, скільки б цього вимагалося на Всеукраїнському референдумі і навіть більше, щоб донести до президента та парламенту думку українців.

Лідер партії «Батьківщина» нагадала, що за вказівкою влади «кишеньковий» суддя президента одним розчерком пера заборонив  проведення Всеукраїнського референдуму із заборони продажу сільськогосподарської землі, попри виконання всіх конституційних вимог щодо його організації.

Юлія Тимошенко підкреслила, що «українська земля може нагодувати 320 млн людей і дати Україні приблизно 180 млрд  євро на рік від продажу готової продукції». Вона уточнила, що ця сума удвічі більша, ніж обсяг ВВП України, який на рік становить 90 млрд дол. США, а 42 млрд га землі сільськогосподарського призначення  за ринковою ціною можуть коштувати три з половиною трлн євро, що дорівнює сорокарічному обсягу ВВП країни.

Лідер партії «Батьківщина» застерегла, що продаж сільськогосподарської землі може стати  повторенням ваучеризації 90-х років, коли стратегічні підприємства відібрали в народу за безцінь: «Так само готують зробити з сільськогосподарською землею!»

 Нагадаємо, що  «Батьківщина» попри заборону суду проводити Всеукраїнський референдум про заборону продажу сільськогосподарської землі, ініціювала Всенародний референдум і збере необхідну кількість підписів за продовження мораторію на заборону продажу сільськогосподарської землі. В тому числі і для того, щоби продемонструвати президенту, і нагадати, що він живе в парламентсько-президентській країні. Долю української землі мають вирішувати всі українці, а не лічені можновладці.

1