Перший космонавт незалежної України Леонід Каденюк: у ДВК в Хотині людей Ющенка замінили на людей Януковича-Азарова

Перший космонавт незалежної України Леонід Каденюк: у ДВК в Хотині людей Ющенка замінили на людей Януковича-Азарова

28.10.2012, 17:06

В Черновицкой области в городе Хотин на округе №204 26 октября членов избирательной комиссии от партии Наша Украина заменили на работников ОИК от Партии регионов, сообщил Корреспондент.net кандидат в народные депутаты, первый космонавт независимой Украины Леонид Каденюк.

"26 октября 2012 уполномоченным лицом политической партии Наша Украина в 204-м округе был выявлен факт подделки доверенности от ООО НУ на имя Иванской Катерины Ивановны (член ПР), на основании которой было сделано представление с целью замены членов ОИК от Нашей Украины. Она исключительно на основании поддельной доверенности заменила 16 членов участковых избирательных комиссий, ранее поданные Нашей Украиной на других - членов Партии регионов", - заявил он.

У 204 окрузі (м. Хотин Чернівецької області) ОВК, на підставі підробленої довіреності, масово замінила членів ДВК від політичної партії «Наша Україна» на інших – членів від Партії регіонів.

 Днями спостерігачі від політичної партії «Наша Україна», які були присутні на засіданнях ДВК, помітили дивні зміни. Замість членів ДВК від їхньої політичної сили у засіданні комісії приймали участь зовсім сторонні особи. Про що негайно було повідомлено уповноваженій особі від партії.

26 жовтня 2012 року уповноваженою особою політичної партії «Наша Україна» у 204-му окрузі було виявлено факт підробки довіреності від ПП «НУ» на ім’я Іванської Катерини Іванівни (член ПР), на підставі якої було зроблено подання з метою заміни членів ДВК від Нашої України.

Як виявилося, окружна виборча комісія 204-го виборчого округу, не взявши до уваги відсутність у Іванської К.І. свідоцтва уповноваженої особи по даному округу, (обов’язково видається ЦВК), виключно на підставі підробленої довіреності замінила 16 членів дільничних виборчих комісій, що раніше були подані від Нашої України на інших – членів Партії регіонів.

Даний факт було задокументовано уповноваженими особами кандидата у народні депутати України у 204 виборчому окрузі Каденюка Леоніда Костянтиновича.

Матеріали по даному факту направлені прокурору Хотинського району Денису В.М. у порядку ст. 97 кримінально-процесуального кодексу України для вжиття невідкладних заходів. Аналогічні матеріали також направлені Генеральному прокурору України, Президенту України та спостерігачам від ОБСЄ.

1