Перевозять десятки ялин без документів: на Буковині протидіють незаконному вирубуванню ялинок у передноворічний період

Перевозять десятки ялин без документів: на Буковині протидіють незаконному вирубуванню ялинок у передноворічний період

24.12.2020, 08:55

Напередодні новорічно-різдвяних свят співробітники ГУНП в Чернівецькій області разом з іншими уповноваженими відомствами здійснюють низку спеціальних заходів для попередження самовільного вирубування хвойних насаджень, їх нелегального перевезення та реалізації. За фактами виявлених порушень слідчі поліції розпочали два кримінальні провадження.

 Нагадаємо, поліцейські Путильщини викрили жителя Хмельниччини, який перевозив понад 80 ялин із сумнівними документами. Відомості про цей факт слідчі Путильського відділення поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками частини 1 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

 Ще одне кримінальне правопорушення, пов’язане з незаконним перевезенням хвойних дерев, задокументували співробітники Вижницького відділення поліції. У селищі міського типу Берегомет поліцейські зупинили автомобіль «Ford Transit» із причепом під керуванням 54-річного жителя Черкаської області. Чоловік перевозив майже 70 ялин без відповідних документів.

 Правоохоронці внесли відомості про правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками частини 1 статті 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України та вилучили у порушника транспорт і незаконний вантаж.

 Наразі на території Чернівецької області працюють спеціальні мобільні групи, до яких входять співробітники поліції, лісових господарств, екологічної інспекції та представники громадськості. Правоохоронці здійснюють рейди лісовими масивами для недопущення самовільного вирубування хвойних насаджень. Також перевіряють законність перевезення й продажу ялинок.

 Поліцейські закликають громадян дотримуватися чинного законодавства й не завдавати шкоди навколишньому середовищу.

 Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області
1