Перевізників, які здійснили порушення, оштрафували на 300 тисяч гривень

Перевізників, які здійснили порушення, оштрафували на 300 тисяч гривень

22.05.2017, 15:16

Як поінформував начальник Управління Укртрансбезпеки у Чернівецькій області Валерій Макаренко, з початку 2017 року відділом державного контролю та нагляду за безпекою на транспорті Управління Укртрансбезпеки у Чернівецькій областіперевірено 3596 транспортних засобів, за результатами перевірок винесено 481 Постанову про застосування адміністративно-господарського штрафу на перевізників, які здійснили порушення. На них накладено штрафні санкції в розмірі 342 тис. 448 грн. та перераховано до державного бюджету 236 тис. 646 грн.

Також винесено 115 Приписів щодо усунення порушення законодавства про автомобільний транспорт.

Виявлено 759 порушень, виявлено 209 нелегальних перевізників, на яких складено 577 Актів проведення перевірки додержання вимог законодавства під час виконання перевезень та вантажів автомобільним транспортом, 69 протоколів про адміністративні правопорушення за порушення вимог ст.. 133-2 КУпАП.

До правоохоронних органів направлено 39 актів, виявлено 240 порушень режимів праці та відпочинку водіїв.

Водночас за відповідний період виявлено 22 порушення габаритно – вагового контролю під час проведення перевірки транспортних засобів щодо дотримання ними габаритно-вагових параметрів.

На сьогодні повноцінно працюють майданчики габаритно-вагового контролю в Оршівцях та Атаках, на яких здійснюються перевірки. В області наявні відповідні 4 сертифіковані площадки.

Нині зроблено ще 1 майданчик габаритно-вагового контролю в Дубівцях на трасі М–10.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Голові УКРТРАНСБЕЗПЕКИ

Ноняку М. В.

 Начальнику Управління інфраструктури Чернівецької ОДА

Трепко В. В.

КОЛЕКТИВНА СКАРГА

Відповідь надати

Гекову Геннадію Олександровичу

правозахисник, журналіст, пенсіонер

вул. ...м. Чернівці, 58022

095-474-37-54  gekov50@mail.ru

 КОЛЕКТИВНА СКАРГА

на неправомірні дії керівництва територіального органу Управління УКРТРАНСБЕЗБЕКИ в Чернівецькій області

 

        12.05.2017 р. о 10:00 на запрошення заступника начальника Управління УКРТРАНСБЕЗБЕКИ в Чернівецькій області Косована В. Д., я в складі групи (колективу пенсіонерів і інвалідів) разом з потерпілим по адміністративній справі за ч.7 ст. 133-1 КУпАП, ст. 60 ЗУ «Про автомобільний транспорт» пенсіонером Горобієвським В. С. прийшли на відкрите засідання адміністративної комісії по 5-ти різним подіям в порушенні водіями та їх перевізниками права (згідно нормативних актів) на безкоштовний проїзд в м. Чернівці в маршрутних автобусах загального користування.

       В приміщенні, де проводилось, так зване, засідання комісії були присутні окремі водії та перевізники, а також, Косован В. Д. і двоє невідомих нам громадян, один з яких лише після моїх неодноразових прохань до нього представився юристом Управління УКРТРАНСБЕЗБЕКИ в Чернівецькій області, але так і не назвав своє П.І.Б., а другий зовсім проігнорував мої звернення.

        З самого початку засідання водії та перевізники вели себе неадекватно, і навіть агресивно по відношенню до нашого колективу. В нецензурній формі принижували нас. Погрожували фізичною розправою!

        Не краще вели себе і присутні на засіданні керівники, вказаного Управління. Особливо, так званий юрист. Він не просто підвищував голос, а істерично кричав і вимагав викликати поліцію, начебто ми зірвали роботу його організації.

        Коли ж я, попередив усіх присутніх, якщо такі протиправні дії будуть продовжуватися і далі, то буду вимушений все фіксувати на відео, а потім опублікую і направлю скаргу у відповідні інстанції. Але і це попередження не подіяло на бешкетників. І лише, коли я дістав камеру, то всі водії з перевізниками, ні про що не попередивши, встали і покинули приміщення. За ними вийшли юрист з іншим невідомим нам працівником Управління.

        Після цього В. Косован на моє звернення, що буде далі, сказав, що він НЕ ВБАЧАЄ НІЯКИХ ПРАВОПОРУШЕНЬ ЗІ СТОРОНИ ПЕРЕВІЗНИКІВ (!!!) і всі матеріали відправить назад у міську владу.

        Можу зазначити, що водії і їх перевізники так вели і ведуть себе на всіх без виключення міроприємстах (засіданнях в міській владі, на громадських слуханнях, зустрічах та прес-конференціях, тощо) і нерідко на лінії в маршрутках! Сотні (!!!) скарг від пасажирів (включно з учасниками АТО, ветеранів, інвалідів, пенсіонерів та інших громадян) по гарячим лініям надходили в органи влади та в Управління УКРТРАНСБЕЗБЕКИ в Чернівецькій області. Багаторазово публікувались в регіональних ЗМІ.   АЛЕ… так і НЕ БУЛО ЖОДНОЇ РЕАКЦІЇ ЗІ СТОРОНИ МІСЦЕВОГО КЕРІВНИЦТВА Управління УКРТРАНСБЕЗБЕКИ в Чернівецькій області!!!  Саме тому, навіть з підвищенням тарифів, поведінка водіїв та перевізників не тільки не поліпшується, а навіть все більше деградує! Так само, як і в самій безпеці перевезення пасажирів! 

        Можемо додати те, що наша міська (м. Чернівці) та обласна влада (виконавча та місцевого самоврядування) також не бажає сумлінно виконувати свої обов’язки. Тому й перекидають один на одного свої прямі повноваження, намагаючись зняти з себе відповідальність не тільки за свавілля інших, але й також за своє особисту протиправну діяльність! А, в результаті ПОТЕРПАЮТЬ НЕЗАХИЩЕНІ ГРОМАДЯНИ!!!

        Тому, ми вбачаємо у відношеннях Управління УКРТРАНСБЕЗБЕКИ в Чернівецькій області з перевізниками в м. Чернівці та в Чернівецькій області (на приміських маршрутах)  та з представниками регіональної влади (ОДА, ОБЛРАДИ, ВЛАДИ м. ЧЕРНІВЦІ) можливі корупційні діяння!

 

          Згідно з вищевикладеним та Законами України і іншими нормативними актами (включно з Положенням про УКРТРАНСБЕЗПЕКУ)

 

ПРОСИМО:

1.      Не порушувати ст. 7 ЗУ «Про звернення громадян» (не перенаправляти дану скаргу на розгляд в Управління УКРТРАНСБЕЗБЕКИ в Чернівецькій області!).

2.      Прийняти та розглянути нашу колективну скаргу.

3.      Для повного, всебічного, об’єктивного та неупередженого розгляду та прийняття законного рішення направити в м. Чернівці комісію для перевірки, викладених у колективній скарзі фактів.

4.      Перевірку (згідно ст. 18 ЗУ «Про звернення громадян») провести за нашою обов’язковою участю.

5.      Про прийняте рішення обов’язково письмово проінформувати мене за вказаною в шапці адресою.

 Доповнення:

1.      27 (двадцять сім) листів з різними документами.

 18.05.2017р.                                                                                                 Підписи колективу:

 

1.----------------------------------------------------------------      2.--------------------------------------------------------------

 

3.----------------------------------------------------------------      4.--------------------------------------------------------------

 

5.----------------------------------------------------------------       6.--------------------------------------------------------------

 

7.----------------------------------------------------------------        8.--------------------------------------------------------------

 

9.----------------------------------------------------------------        10.-------------------------------------------------------------

 

11.---------------------------------------------------------------       12.-------------------------------------------------------------

 

13.---------------------------------------------------------------       14.-------------------------------------------------------------

 

15.---------------------------------------------------------------       16.-------------------------------------------------------------

 

17.---------------------------------------------------------------       18.-------------------------------------------------------------

 

 

19.----------------------------------------------------------------      20.--------------------------------------------------------------

avatar

22 травня 2017 20:46