Переслідування, побиття та тиск на Буковині (дивіться третій ефір прямо зараз на www.buknews.com.ua)

Переслідування, побиття та тиск на Буковині (дивіться третій ефір прямо зараз на www.buknews.com.ua)

16.12.2013, 19:03

15:00 - Вадим Семків, юрист
16:00 - Сергій Зарайський, керівник порталу «БукІнфо»
Юрій Тирон, голова Чернівецької обласної організації Національної спілки журналістів
Вадим Пелех, голова Чернівецької міжредакційної організації НМПУ

17-річного чернівецького студента Владислава Кондратьєва кілька молодиків били кулаками, ногами і дерев’яною биткою в офісі Чернівецької обласної організації Комуністичної партії України. Таким способом хлопці у п’ятницю "покарали" Владислава начебто за викрадений прапор, що висів на офісі комуністів.

Про подробиці побиття Владислав Кондратьєв розповів журналісту molbuk.ua

"Я йшов спокійно із залізничного вокзалу, нікого не чіпав. Йшов правим боком вулиці Гагаріна. Минув вулицю Нікітіна - бачу біля мене пробігли кілька хлопців. Згодом бачу – ще двоє хлопців біжать. В їхніх поглядах побачив агресію, і зрозумів, що вони біжать за мною. Я злякався й почав втікати. Але вони мене наздогнали, розвернули й почали бити. Потім затягли на вулицю Нікітіна, далі – у під’їзд. Перед входом до приміщення вони знову вдарили мене по нозі невеликими кийками зі словами: "Ти в мене ще побігаєш!", - розповідає студент.

"Далі затягнули мене до під’їзду, там я побачив напис великими золотими літерами на червоному фоні - "Штаб Комуністичної партії України". Завели мене туди, ображали. Запитували, як я з цим жити буду. Я навіть не розумів, з чим. Багато образливих слів говорили, лаялися… Я був у шоці…", - каже Владислав.

"Спочатку догнали мене двоє, потім підбігли ще двоє-троє. Вони зробили такий "коридор", і провели мене. Били спочатку кулаками, потім ногами, але я захищався – закрився руками. Потім, коли завели у під’їзд, вже били невеликими дубинками. Пізніше вони самі викликали міліцію і звинуватили мене в тому, що я нібито вкрав прапор. Потім я подивився, де той прапор мав би висіти – я просто фізично до нього би не дістав, бо він мав бути ледь не на рівні другого поверху. З моєю комплекцією я навіть залізти туди не зміг би", - каже студент.

"Той хлопець, який вдарив мене дерев’яною биткою по нозі, згодом змінив свою "зброю" на алюмінієву битку. Він демонстративно розмахував нею біля мене. Казав, що, якщо я втікатиму, то він мене вдарить. Пізніше приїхали міліціонери. Оформляли протокол. Я зателефонував мамі, друзям. Товариші під’їхали з адвокатом. Тоді я написав зустрічну заяву, з мене зняли побої. Водночас, ті хлопці продовжували мені говорити: "Краще би ти ходив вчився, аніж крав прапори", - розповів Владислав.

Раніше повідомлялося, що у Чернівцях у партійному офісі комуністів побили студента Євромайдану.

Джерело: molbuk.ua

1