Переляк через участь Федорука у виборах вилився у напівпровокацію  (оновлено о 16.00)

Переляк через участь Федорука у виборах вилився у напівпровокацію (оновлено о 16.00)

02.08.2012, 15:57

У Києві під час з'їзду Об'єднаної опозиції два десятки людей пікетували з’їзд з приводу висунення кандидатом-мажоритарником екс-мера Чернівців Миколи Федорука. 

- Молодикам було років по 18-20, - каже Максим БУРБАК. - Там були представники громадської організації “Калинка”. Зокрема, пані Ольга Чорна, представники організації “Спільними зусиллями захистимо чернівчан” пана Мойсова. Я підійшов до тих молодиків і питаю: “Хлопці, а ви знаєте, хто такий Федорук?” Один із п'яти мені відповів, що це колишній мер Чернівців. Я поспілкувався з пані Чорною. Це її громадянська позиція і вона має на це право. Але її бажання донести до партії свою думку було би зрозумілим, якби Микола Федорук балотувався по списку. Але ж він іде по мажоритарці. Чому вони стоять в Києві, а не у Чернівцях?

«Це буде найбрудніша виборча кампанія із застосуванням різних брудних прийомів. Владі немає з чим йти до людей. Тому перед з'їздом пішли публікації в Інтернеті про те, що Федорук — майбутня тушка і так далі. Але ж люди все розуміють», - каже опозиціонер.

Сам Микола Федорук до цього поставився спокійно.

- Це були напівпрофесійні провокатори, які вже всім давно відомі, - переконаний. - Як сказали мої колеги, котрі були присутні на з'їзді, дехто просто злякався моєї участі у виборах. Тепер у хід ідуть такі методи. Як жартували під час з'їзду колеги “Вони вам зробили безкоштовний піар”. Але це тільки початок. Я нічого не боюся. Боротьба з мого боку буде чесною. Я ніколи не вдавався до брудних технологій і не збираюся цього робити.

Колишній мер Чернівців Микола Федорук приєднався до Об’єднаної опозиції «За Батьківщину» через брак грошей на виборчу кампанію. Про це сам Федорук зізнався у інтерв’ю чернівецькому каналу ТВА.

Як стверджує Федорук, піти на вибори самовисуванцем йому не вистачило б грошей на рекламу та агітацію. Тому, за його словами, про фінансову підтримку та входження до списку мажоритарних кандидатів від опозиції він домовлявся особисто з лідером «Фронту змін» Арсенієм Яценюком.

Нагадаємо, що протягом своєї політичної кар’єри Федорук позиціонував себе як представник віртуальної партії чернівчан, наголошуючи, що не належить та не буде відносити себе до жодної політичної сили.

30 липня з’їзд Об’єднаної опозиції «За Батьківщину» затвердив Миколу Федорука кандидатом у народні депутати України по мажоритарному округу №201 (м. Чернівці).

Джерело: molbuk.ua та zik.ua

Фото з блогу  Захара Подкидишева  

1


КОМЕНТАРІ (1)

на фотке Нео из матрицы?

avatar

нео?

04 серпня 2012 17:01