Перекриття доріг і деморалізація вояків окремими депутатами кимось 'підігріваються'?

Перекриття доріг і деморалізація вояків окремими депутатами кимось "підігріваються"?

26.07.2014, 15:13

На позачерговій 52-й сесії Чернівецької міської ради VI скликання, яка відбулася 25 липня, 35 депутатів майже чотири години розглядали єдине питання: «Про інформацію щодо використання благодійної допомоги, наданої КП МТК «Калинівський ринок» для здійснення матеріально-технічного забезпечення підрозділів, які беруть участь в антитерористичній операції у східних регіонах України».

Проблема, що й казати, важлива, але чи в такий дивний спосіб її слід було вирішувати…  Звісно, якби деякі учасники дійства керувалися відомою заповіддю: не зашкодь, а не якимись іншими, тільки їм відомими мотивами.  

BukNews докладно інформував читачів про позицію різних сторін щодо самої проблеми, тому тут варто більше уваги приділити враженням від самої сесії.

Незадіяні в процесі  сторонні спостерігачі  майже чотиригодинного дійства – переважно журналісти і громадські волонтери, які допомагають буковинським хлопцям в зоні АТО –  наполегливо шукали відповідь на кілька запитань:

1.Кому і для чого потрібно те, що відбувається в сесійній залі?

2.Невже ту саму інформацію, про яку говорять  деякі учасники поважного зібрання не можна було донести в інший, більш прийнятний спосіб?

3. Для чого на цьому дійстві стільки телевізійних камер? Хіба проблеми державної безпеки не мають обговорюватися за щільно зачиненими дверима? Дякувати, приклад  проведення подібних засідань вже не раз показали київські парламентарі.

Особливо незрозумілим було для чого це чотиригодинне переливання з пустого в порожнє, якщо на самому початку мер заявив:

-         питання дотримання вимог законодавства постачальником та Центром допомоги задіяним в антитерористичній операції військовослужбовцям та їх родинам при закупівлі бронежилетів, які вже доставлені на місце дислокації 8-го територіального батальйону, вивчають правоохоронні органи. У разі виявлення порушень винні будуть притягнуті до відповідальності згідно чинного законодавства.

Власне ця принципова позиція Каспрука була відома задовго до сесії.  Тож якщо депутатам і варто було збиратися, то тільки для ознайомлення з результатами слідства. Все інше – не більше ніж політизація ситуації і особистий піар деяких з них. Все одно ніхто з присутніх у залі не є фахівцем з обговорюваного питання, а аматорські роздуми для слідства і суду ролі не грають.  

Власне після чергового підтвердження мером своєї позиції сесію можна було закривати.  

Проте дехто не захотів прислухатись до здорового глузду. Настільки, що не просто прийшов до сесійної зали донести свою стурбованість, а, як депутат Володимир Бешлей,  розіграв цілий перфоменс:

- з картинним запізненням до сесійної зали, двома антрактами під час виступу, триразовим переодяганням, відеоінсталяцією і навіть  іграшковим (!!!) автоматом. Всі ці засоби, звісно, годяться для поганенької  театральної постановки, але коли йдеться про людське життя – дещо точно є зайвим. Щонайменше, іграшковий автомат.

Каспрук не заважав депутатам виявляти їхні приховані акторські таланти.  Згодом це відзначили навіть критики мера, які, вочевидь, чекали від нього іншої поведінки.  Видно досі не розуміють, що мають справу з державним діячем, а не дрібним політиканом. Врешті, кожен судить про інших по собі.  Тож лицедійство на людській біді цілковито на совісті виконавців і їхніх ляльководів.   

Інколи навіть починало здаватися, що деякі репліки особливо гарячих критиків закуплених мерією бронежилетів розраховані не на те, щоб виправити  ситуацію, як це мали  б робити державні мужі, а тільки для того, щоб посіяти у солдатів на передовій сумніви  щодо надійності їхніх засобів захисту. Ви можете собі уявити, що відчують ці люди, якщо їм прокрутять таку безвідповідальну репліку, та ще й з потрібним коментарем?  

Першим не витримав журналіст Петро Кобевко, який гучно обурюючись піаром деяких промовців демонстративно залишив сесійну залу. Приблизно на третій годині неоднозначного обговорення.

Проте навіть ті, хто дочекався кінця постановки, так і не збагнули для чого все це затівалося.  Хіба що після повідомлень про масове перекриття автошляхів на Буковині  дещо стало прояснятися. Особливо після слів обласного військового комісара Віталія Чурая в коментарі molbuk.ua, що процеси, певно, кимось «підігріті». Позачергова сесія міської ради, трибуну якої деякі депутати використали для політичного само піару і деморалізації вояків в зоні АТО, співпала з цими громадськими акціями. Такий ось дивний збіг. 

А вже сьогодні стало відомо про те, що вночі обстріляли будинок міського голови Львова, а вранці застрелили мера у Кременчуці. Розстріл Бабаєва та обстріл будинку Садового можуть кваліфікувати як теракт.

Олексій Петрюк

Фото з сайту promin.cv.ua

1


КОМЕНТАРІ (13)

avatar

НІ ВІЙНІ !!!

26 липня 2014 12:42

Олексій Петрюк, то ви вважаете, що бронежилети, продані Міськраді , є якісними і відповідають ціні 4700 грн. Ваша думка після всього побаченого на сесіі, порівняння з іншими жилетами? Чому ви покриваєте злочин? Не робіть зі всього політику.

avatar

Петро

26 липня 2014 12:57

Яценюк полностью деморализовал армию, да и всю страну выступлением с трибуны ВР и рассказами про отсутствием солярки для БТР, денег вооружение, на зарплату военным. Большемо стимула для террористов с  ДНР и ЛНР и придумать сложно. За публичное раскрытие этой информации его бы в военное время надо было б вывести на майдан ну и объяснить что С ГАНЬБОЙ ВІН ЖИТИ НЕ БУДЕ !

avatar

Сеня

26 липня 2014 12:58

це називаєте той шабаш який влаштувала в сесійній залі Козлодоївна яка є дешевою алкашною курвою которая кАкАєТ на расЕйскАм язИкЕ і поводиться в міськраді як в публічному домі повії

шльондра алкашна

 

а ті хто відмивав бабло і відвіз неякісний мотлох який називають бронижелети мають СІСТИ В ТЮРМУ!!! ЯКЩО БУДУТ МЕНТИ ПРОКУРАТУРА  І СБУ КРИШУВАТИ СМЕТЬ!!! ХЛОПЦІ ПОВЕРНУТЬСЯ І РАЗОМ З НАРОДОМ З КУРВАМИ ПОСТУПЛЯТЬ ТАК ЯК ТРЕБА

avatar

несмішіть людей

26 липня 2014 14:20

У автора статті явно проблеми з головою. Людина зі здоровим глуздом не може пов'язувати вчорашню сесію і пікет матерів. Тим паче, що пікет почався ще раніше.  

avatar

Віталій

26 липня 2014 14:39

Хлопці з АТО повернуться і зметуть назавжди 5 колону, Продана,Міхайлішена, Бешлея  усіх хто працював на бандитську владу!!!

avatar

АТО

26 липня 2014 14:42

Пообещали прострелить бошку Каспрку, если в таком бронежилете, который закупила міська рада погибнет хоть один боец

avatar

пп

26 липня 2014 14:59

Брехняя не має меж! Щось незрозуміло виходить. )))) Депутати що виявили неякісні бронежилети через що наші хлопці могли загинути погані, а ті що наживаються на війні-хороші ??? )))))

avatar

АТО

26 липня 2014 15:01

Виявили аферу не депутати, виявили солдати! А депутати тільки піаряться!   Хай  йдуть до войска,  і скуплять кров'ю свою  співпрацю з ригами! Бешлей перший!

avatar

батько солдата

26 липня 2014 15:27

до АТО 26 липня 2014 14:42//// ХЛОПЦІ БУДУТ ЗМІТАТИ ТАКИХ КУЛЯВЛОБНИХ ПРОДАЖНИХ КУРВІВ ЯК ВИ

 

тварі кулявлобні!!!!!!!!

avatar

ВСЯКЕ КУЛЯВЛОБНЕ ЛАЙНО СЦИКЛИВИ прикравається ХЛОПЦЯМИ З АТО

26 липня 2014 15:52

ЕЙ МАЙДАНУТІ! ВИ ШО НЕ ЗРОЗУМІЛИ? НІ ВІЙНІ!!! СЛАВА МИРНІЙ УКОАЇНІ!

avatar

ДО ВСІХ КОМЕНТІВ

26 липня 2014 18:23

НІ ВІЙНІ!!!!!!!!! МИРУ!!!!!!!!!!! НЕХАЙ УСІ БУДУТЬ ЖИВІ, А ВОЮЮТЬ ЛИШЕ НА СЕСІЯХ У СЛОВЕСНИХ БАТАЛІЯХ!!!

avatar

1

26 липня 2014 19:31

Хлопці !  Даремно стараєтесь тут тролити. То і так всім зрозуміло було по поведінці депутатів у залі.   Або психічна криза у декого, або сильно замовили.   Я зробив висновок що і те і інше. гадаю що люди, котрі мають здоровий глузд також все зрозуміли.  Не тратье сили !!!  

avatar

Дмитро Пожарський

27 липня 2014 00:00