Перейменувати Алею Героїв Небесної сотні на Алею нерозкритого злочину: сини героя  з Чернівців записали відеозвернення до Зеленського

Перейменувати Алею Героїв Небесної сотні на Алею нерозкритого злочину: сини героя з Чернівців записали відеозвернення до Зеленського

13.01.2020, 10:27

Родичі героїв Небесної сотні звернулись до президента України Володимира Зеленського з проханням розслідувати вбивства під час Революції гідності у центрі Києва і притягнути до відповідальності усіх вбивць учасників Майдану.

Про це йдеться у відеозверненні родичів героїв Небесної сотні до президента, яке на своїй Facebook-сторінці опублікував голова ГО "Родина Героїв Небесної Сотні" Юрій Аксенин.


У цьому відеозверненні син загиблого героя Василя Аксенина Богдан Аксенин закликає Зеленського продемонструвати справедливість по відношенню до родич загиблих на Майдані.

"Я дуже радий чути, що ви хочете захистити українців де б вони не були, та повернути віру в справедливість. Тому хочу нагадати, що є люди, які очікують на справедливість в Україні вже шостий рік. Я понад усе прагну, щоб наші рідні були гідно удостоєні справедливості. Слава Україні!", – сказав Богдан Аксенин.



Також до президента звернувся і старший син Василя Аксенина Юрій.

"Пане президенте! До сьогоднішнього дня, не дивлячись на всі намагання та спроби досягнути справедливості по відношенню до загиблих, не віддана навіть належна шана героям, які поховані на окупованих територіях, а саме Рибаку, який має навіть виділену ділянку в Києві, і Чернявському, якому кілька разів зруйнували хрест, через що рідні були змушені його поховати під чужим прізвищем. Ми вимагаємо справедливості. І я взагалі пропоную перейменувати Алею Героїв Небесної сотні на Алею героїв Небесної сотні – місце нерозкритого злочину. По крайній мірі, до того часу, поки справу всі винуватці не будуть покарані, а справа не буде завершена", – повідомив Юрій Аксенин.

 

Джерело: https://molbuk.ua/

1