Переділ контрабандних потоків: журналіст натякнув на Павлюка, який вписав конкурентів у санкційний список

Переділ контрабандних потоків: журналіст натякнув на Павлюка, який вписав конкурентів у санкційний список

06.04.2021, 09:58

Санкції, запроваджені президентом Зеленським щодо "топ-10 контрабандистів", свідчать не про ефективну боротьбу влади з контрабандою, а про переділ контрабандних потоків в Україні.

Про це пише журналіст Юрій Бутусов у своїй колонці для сайту "Цензор.НЕТ".

Зокрема, автор аналізує прізвища у "санкційному" списку та робить висновок, що санції щодо трьох бізнесменів – Вадима Альперіна, Ореста Фірманюка та Віктора Шермана "показують, що проводять переділ контрабандних потоків в Одесі, де легалізація контрабанди припадає через ринок "7-й кілометр".

Бутусов не виключає, що до включення прізвищ цих бізнесменів до Указу президента причетний бізнесмен з Чернівців Ілля Павлюк.

"Судячи з усього, Фірманюк натякає, що власників одеських "модних" фірм включив у список санкцій Ілля Павлюк - спонсор "Слуг народу", який влаштував свого племінника народним депутатом, і регулярно відвідує Офіс президента для "вирішення питань". У список контрабандистів включений не найбільший оператор – Юрій Кушнір, у якого давній відомий конфлікт з Павлюком. Так що тут зрозуміло, хто саме вписав прізвище в президентський список", – пише Бутусов.

Раніше екс-міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив, що серед тих, кого слід карати за контрабанду, має бути близький до "слуг" чернівчанин Ілля Павлюк.

Джерело: https://molbuk.ua/chernovtsy_news/223879-khto-skladav-spysok-top-10-kontrabandystiv-zhurnalist-natyaknuv-na-biznesmena-z-chernivciv.html

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі в ефірі "1+1" відкрито заявив, що "Слуга народу" Павлюк один з контрабандистів, які заважають митниці працювати

1