Перед власною відставкою секретар міськради встигла звільнити мера

Перед власною відставкою секретар міськради встигла звільнити мера

22.09.2011, 23:17

Після дострокового припинення повноважень мера Новодністровська Руслана Панчишина сесія задовольнила заяву Надії Березніченко про звільнення з посади секретаря міської ради. Проте вона ще встигла підписати рішення сесії про дострокове припинення повноважень Новодністровського міського голови. І воно вступило у зиконну силу. Ніякого мерського вето на протокольне рішення щодо заборони вносити це питання до порядку денного долати не було потрібно. До того ж прокуратура це рішення Панчишина опротестувала - повідомив журналістам виконувач обов’язків міського голови Новодністровська, новообраний секретар міської ради Микола Лутчак. Нагадаємо, за дострокове припинення повноважень міського голови Руслана Панчишина 20 вересня проголосував 21 депутат з присутніх на сесії 29.

Раніше секретар Новодністровської міської ради Надія Березніченко повідомила журналістам, що вирішила піти з посади, пропрацювавши у цьому скликанні менше року. Таке рішення вона прийняла через війну, яка йде між мером Новодністровська Русланом Панчишиним і частиною депутатів міської ради.

Надія Березніченко написала заяву на звільнення і звернулася до новодністровців з поясненням свого рішення.

- Моє рішення зумовлене політичною ситуацією, яка склалася у місті, - сказала Надія Березніченко. - Я не бажаю брати участь у цих політичних інтригах. У запеклій боротьбі за посаду міського голови я не хочу, щоб мене принижували та витирали об мене ноги деякі невиховані депутати, оскільки це протистояння робиться з мовчазної згоди кількох осіб, яких я все життя поважала і ніколи не подумала б, що вони можуть так вчинити. Нещодавні події показали, що кроків до порозуміння, співпраці, виважених дій не буде. Тому залишатися на посаді я більше не бажаю. Міський голова поки не підписав моєї заяви, тож я пропрацюю два тижні та піду.