Пенсіонеру-імениннику в ЖЕКу подарували продуктовий пакет від кандидата Віталія Михайлішина

Пенсіонеру-імениннику в ЖЕКу подарували продуктовий пакет від кандидата Віталія Михайлішина

22.10.2012, 23:36

Пенсіонер, який проживає в Шевченківському районі міста Чернівці, в день свого народження отримав телефонний дзвінок з місцевого ЖЕКу. Його привітали зі святом та запропонували прийти в ЖЕК для отримання «приємного подарунку». Там йому вручили пакет з продуктами та вітальною листівкою кандидата в депутати у 201 виборчому окрузі від Партії регіонів Віталія Михайлішина. Також пенсіонера запрошували взяти участь у відкритті дитячого майданчика.

Листівка віддрукована в типографії, а ім’я та прізвище іменинника вписано від руки. Пакет не містив символіки партії чи кандидата, а вміст був наступний: олія 1 л, гречка 1 кг, цукор 1 кг, мука 2 кг, горілка 0,5 л, печиво, цукерки, чай, рис 1 кг.

Вміст пакету зафіксовано родичем пенсіонера на відео: http://youtu.be/wrhu2tGobf4

 

Нагадаємо, що ч. 13, ст. 74 Закону «Про вибори народних депутатів України» визначає такі дії, як «непрямий підкуп виборців», і відповідно, Законом це забороняється.

Спостерігач ОПОРИ звернувся зранку 22 жовтня до Віталія Михайлішина з проханням прокоментувати даний факт. Пообіцявши передзвонити, кандидат станом на 16.00 так і не передзвонив. У випадку, якщо коментар Віталія Михайлішина надійде в розпорядження ОПОРИ, ми розповсюдимо його окремим листом.

За коментарями звертайтесь:

Назар Тимощук,

координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА у Чернівецькій області,

063 628 67 71, [email protected]

Прес-секретар Чернівецького представництва Громадянської Мережі ОПОРА,

Григорій Сорочан

063 628 67 72, [email protected]

1