Павлюк взяв під особистий контроль ситуацію з отруєнням 30 вихованців дитячого табору до остаточного з’ясування причини

Павлюк взяв під особистий контроль ситуацію з отруєнням 30 вихованців дитячого табору до остаточного з’ясування причини

10.06.2019, 11:13

10 червня 2019 року у Будинку з левами в.о. голови Чернівецької облдержадміністрації Михайло Павлюк (Mykhailo Pavliuk) заслухав оперативну інформацію від начальника головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області Олександра Александрюка, директора Департаменту охорони здоров'я обласної державної адміністрації Оксани Андрієць та в.о. директора Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» Наталії Гопко щодо масового отруєння 30 вихованців дитячого табору в селі Репужинці Заставнівського району.

Про це повідомляє Чернівецька обласна державна адміністрація.

За даними головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області усі діти поскаржилися вихователям на болі в животі і блювоту. Проведеною перевіркою та опитуванням медичних працівників усіх лікувальних закладів міста Чернівців та області з’ясовано, що до інфекційного відділення Кіцманської ЦРЛ із діагнозом «гострий ентероколіт» із табору села Репужинці надійшли п’ятеро дітей та один дорослий.

«Ситуація зараз покращується. Комісія в складі Держпродспоживслужби та обласного лабораторного центру працює на місці. Остаточно встановлюємо, що могло спричинити захворювання дітей. Комісія головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області здійснила усі заходи задля якнайшвидшого виявлення причини масового отруєння дітей», – зазначив начальник головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області Олександр Александрюк.

В.о. голови Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Павлюк наголосив, що триматиме ситуацію на контролі до остаточного з’ясування причини отруєння вихованців табору. Також посадовець дав низку доручень відповідним структурним підрозділам з метою належного контролю ситуації, зокрема забезпечити контроль за організацією харчування, дотриманням санітарних норм та правил; створити умови для дотримання правил особистої гігієни персоналу та дітей табору; керівникам стаціонарних та пришкільних закладів оздоровлення забезпечити надання батькам інформації щодо заборонених продуктів харчування; забезпечити ізоляцію дітей, в яких з’являються ознаки інфекційних хвороб, до прийняття рішення про лікування; для стаціонарних закладів охорони здоров’я забезпечити наявність медикаментів, необхідних для надання медичної допомоги дітям з оздоровчих таборів у разі необхідності.

Крім того, плануються спільні моніторингові візити за участю освітян та медиків області.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Панове з ОДА! Кому належить цей табір? Хто забезпечував контроль діяльності табору? Яку відповідальність за цей випадок понесли керівники табору і посадові особи місцевого самоврядування чи влади? А так виходить, що поговорили, "пошукали" виправдання і все... А діти постраждали, панове...

avatar

Юрій

10 червня 2019 15:09