Патріарх Кирил інкогніто відвідав Резиденцію митрополитів

Патріарх Кирил інкогніто відвідав Резиденцію митрополитів

05.10.2011, 18:11

Про це на щопонеділковій апаратній нараді, з жовтня, повідомив голова Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Папієв. "Кращі людські якості буковинців проявилися і при відвідинах Патріархом Кирилом, до речі, поза програмою візиту, колишньої резиденції митрополитів Буковини і Далмації, а нині головного корпусу Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича, який належить до світової культурної спадщини ЮНЕСКО", - цитує його слова прес-служба ОДА.

І як патріарх виніс той факт, що Трьохсвятительську церкву, що також входить до комплексу Резиденції, використовує УПЦ Київського патріархату?  Адже його підлеглі, звісно, цілком у дусі християнства, на поріг не підпускають вірян Київського патріархвату до храмів патріархату Московського. У Кирила, певно, є індульгенція на спілкування з розкольниками.

А лише за кілька днів, до приїзду у Чернівці, на зустрічі з особистим представником папи кардиналом Йозефом Томко 26 вересня в Москві Патріарх Кирил висловив Папі Римському Бенедикту XVI «пошану і братську любов». Одночасно Патріарх Кирил привітав юдеїв з Новим роком за єврейським календарем. «Як бачимо, Московський Патріарх з радістю вітає з релігійними святами юдеїв та висловлює «братні почуття» до глави Католицької Церкви. А от для православних братів Київського Патріархату у нього немає ані добрих слів, ані братніх почуттів. Лише анафеми та прокльони…», – заявили в УПЦ КП. Про це інформує прес-служба Київської Патріархії.