Патріарх Філарет освятив нижній храм кафедрального собору Різдва Христового УПЦ КП у Чернівцях

Патріарх Філарет освятив нижній храм кафедрального собору Різдва Христового УПЦ КП у Чернівцях

08.10.2017, 16:23

Сьогодні, 08 жовтня, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Української Православної Церкви Київського Патріархату Філарет освятив нижній храм кафедрального собору Різдва Христового Української Православної Церкви Київського Патріархату у Чернівцях.

Участь у заході взяли десять архієреїв УПЦ КП, представники обласної та міської влади, віряни та гості міста.

Окрім освячення, було звершено молитви за всіх захисників України, а також за мир та спокій в нашій державі.

Патріарх Філарет привітав усіх прихожан та присутніх з такою важливою подією та наголосив, що храм для людини має надзвичайно велике значення – він допомагає почути істину, яку відкриває Бог, та веде людей до спасіння.

Під час проповіді Святійший Патріарх наголосив, що нинішні Герої України, котрі борються з російським агресором, проявляють найвищий ступінь любов до ближнього, безстрашно віддаючи своє життя.

Світійший Патріарх звернув увагу, що всі ми – влада, громадськість – повинні робити усе заради єдності нашого народу.

Голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук привітав Патріарха Філарета на Буковинській землі та подякував йому за таку важливу для громади краю справу – освячення нижнього храму кафедрального собору Різдва Христового УПЦ КП у Чернівцях. «Ми з вами робимо одне діло – служимо українському народові. І розуміємо: ніхто крім нас самих не захистить нас від ворога. Щодня ми повинні боротись за незалежність нашої держави», - зазначив Олександр Фищук.

В рамках заходу Патріарх Київський і всієї Руси-України відзначив державними нагородами усіх, хто долучився до побудови собору, серед яких – влада, меценати та священослужителі.

Нагадаємо, що цьогоріч це вже другий візит Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Української Православної Церкви Київського Патріархату Філарета на Буковину.

1