ПАТ «Чернівцігаз» намагається  усілякими способами  примусити якомога більше будинків підписати з ним договори на обслуговування внутрішньобудинкових мереж, - депутат Яринич

ПАТ «Чернівцігаз» намагається усілякими способами примусити якомога більше будинків підписати з ним договори на обслуговування внутрішньобудинкових мереж, - депутат Яринич

18.11.2019, 23:19

Вже вдруге за пів року газовики здійснили відключення газу за адресою Південно-Кільцева, 21 з причини «несправності крану» .

- ПАТ «Чернівці газ» з острахом чекає створення комунального підприємства, яке обслуговуватиме внутрішньобудинкові газові мережі та всілякими способами намагається, якомога більше будинків примусити підписати з ними договорів з обслуговування, - коментує ситуацію депутат Чернівецької міської ради Михайло Яринич. - Якщо є аварійний виток газу, то чому не повідомляють мешканців, де саме?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підлеглі Каспрука і керівник "Чернівцігазу" озвучують фактично однакові відмовки, чому чернівчани мають залишатися заручниками газового монополіста

Шановні чернівчани, знайте, ви вправі, - продовжує депутат:

1. Укладати договір з оператором газорозподільчих мереж (далі ГРМ) напряму з кожним окремим власником квартири/нежитлового приміщення багатоквартирного будинку (далі БКБ).

2. Договір є публічним договором приєднання, згідно з Типовим договором, який затверджується НКРЕКП.

3. Ціна договору визначається оператором ГРМ самостійно в межах граничної ціни, встановленої НКРЕКП.

4. Межі відповідальності оператора ГРМ за технічне обслуговування (ТО) внутрішньобудинкової системи - від зовнішньої поверхні стіни будівлі до точки приєднання житлового (нежитлового) приміщення.

5. Потреби в погодженні/підписанні з боку співвласників будь-яких актів, відомостей, тощо немає.

6. Перелік складових та періодичність ТО затверджує Міненерго.

7. Принцип розподілу плати - лише за кількістю квартир і нежитлових приміщень, які на 1 січня є приєднаними до газопостачання.

8. Відключення від газопостачання за борги допускається лише стосовно окремих квартир/нежитлових приміщень-неплатників.

За бажанням співвласників БКБ, як альтернатива базовій моделі, може бути застосована "вільна" модель з будь-яким суб’єктом (за наявності у нього відповідних дозволів на проведення робіт) з ціною та умовами на договірних засадах, - каже депутат Чернівецької міської ради Михайло Яринич.  

1