'Пасажири поїздів № 7/8 Київ – Чернівці точно відчують цю зміну': Укрзалізниця зменшує бронювання квитків для потреб залізничників

"Пасажири поїздів № 7/8 Київ – Чернівці точно відчують цю зміну": Укрзалізниця зменшує бронювання квитків для потреб залізничників

09.09.2021, 09:27

Укрзалізниця зменшила у поїздах кількість місць, які було заброньовано для потреб залізничників. Внаслідок цього у продаж щомісяця надходитиме 3 000 додаткових квитків, повідомляють у пресслужбі компанії.

Раніше місця, які бронювали для робочих поїздок співробітників компанії і не використовували, надходили у вільний продаж тільки перед відправленням поїзда. Часто пасажири не встигали їх купувати і Укрзалізниця втрачала прибуток, йдеться у повідомленні.

За результатами дата-аналітики, в одному з поїздів бронювання взагалі скасовано, тому що заброньовані місця не використовувалися. У дев'яти поїздах кількість заброньованих місць зменшили наполовину, а у трьох – на чверть.

"Ми змінюємо застарілу систему внутрішнього бронювання пасажирських квитків Укрзалізниці. Після аналізу напрямків і заповнюваності поїздів стало зрозуміло, що є варіанти скоротити кількість таких бронювань, щоб дати пасажирам більше можливостей купувати квитки на потяги заздалегідь", – пояснює керівник пасажирського напрямку Укрзалізниці Олександр Перцовський.

Він додає, що 3 000 квитків – це невеликий відсоток у порівнянні з тією кількістю, яку Укрзалізниця продає щомісяця.

"Але пасажири поїздів № 738 Київ – Запоріжжя, № 7/8 Київ – Чернівці, № 82 Новоолексіївка – Харків і ще 10 точно відчують цю зміну", – переконаний Перцовський.

1