Партія регіонів використала громадський сектор Буковини у власних інтересах: Баб'юк вже обурився. Хто наступний?

Партія регіонів використала громадський сектор Буковини у власних інтересах: Баб'юк вже обурився. Хто наступний?

04.11.2013, 20:38

Папієв тішиться, що більше 80 громадських організацій Буковини закликали небайдужих громадян залучиться до відзначення 95-ої річниці буковинського віча 3 листопада. Завдяки підписам шановних і шанованих на Буковині людей голова ОДА, есдек і регіонал Папієв М. М. легітимізував віче за народною ініціативою. Хоча, насправді, воно було швидше за все владою зігнане і владою використане для своєї адміністративно-кар’єрної мети.

Повною чашею цинізму стало те, що Папієв, одержавши підписи лідерів ГО, насправді їх обманув. Бо саме віче пройшло за ініціативи Чернівецької обласної організації партії регіонів. Про це вже написано документ на офіційному сайті ПР.

Обмануті, принижені, спаплюжені та опущені Папієвим і партією регіонів буковинські ГО і їхні лідери. Вони мали б тепер вимагати сатисфакції і категорично заперечувати свою причетність до заходів партії регіонів на Буковині.

Про це, певно, хочуть заявити людям ті порядні і шановані буковинці, підписи яких використано з брутальною метою партією регіонів.

Зокрема, професор ЧНУ Анатолій Круглашов, кандидат наук Ігор Гаврада, кандидат наук Ярослав Кирпушко, кандидат наук Ігор Мельничук. Можуть себе вважати обманутими партією регіонів і її лідерами голова ЧОГО «Буковинський центр виборчих технологій», член Української незалежної партії Ігор Баб’юк, кандидат наук, заступник голови обкому «Нашої України» Віктор Павлюк, голова товариства «Просвіта» Остап Савчук та інші. Вони щиро підписували звернення до буковинців щодо святкування 95-ої річниці Буковинського віча і закликали до інтеграції України з ЄС. Але вони точно не дозволяли партії регіонів користуватися благими намірами у своїх корисливих підлих цілях.

А ми продовжуватимемо публікувати прізвища тих, хто підписав заклик до буковинців і вважає, що ПР використала їх і спаплюжила високі і благі наміри чесних людей.

BukNews, слідом за "Часом" готовий публікувати звернення ГО-підписантів того звернення та їх позицію з цього приводу.

Ігор Баб’юк: "Ніхто не уповноважував голову ОДА Папієва, а тим паче обласну організацію Партії Регіонів маніпулювати нашим зверненням"

З подивом та обуренням дізнався, що серед організацій-підписантів до голови обласної державної адміністрації, за сумісництвом голови обласної організації Партії Регіонів називають громадську організацію, яку я очолюю – Буковинський центр виборчих технологій.

Я, відповідально заявляю, що підписував лише одне звернення, яке було оформлено від Громадської ради при ОДА до буковинців. В ньому громадські організації краю закликали краян гідно відзначити 95-ту річницю Буковинського віча напередодні Вільнюського саміту і довести свою належність до європейської нації.

Проте, ніхто не уповноважував голову обласної державної адміністрації п. М.М. Папієва, а тим паче обласну організацію Партії Регіонів, маніпулювати цим зверненням, зганяючи на центральну площу Чернівці тисячі і тисячі учасників «під олівець».

З повагою,
Директор
Буковинського центру
виборчих технологій
Ігор Баб’юк

Про те, що так зване "віче" на Буковині зініціювала партія регіонів, зокрема, йдеться на офіційному сайті Чернівецької обласної організації Партії регіонів. Так, в повідомленні зазначається наступне, цитуємо: "З нагоди 95-річчя Буковинського Віча та на підтримку євроінтеграційного курсу України 3 листопада 2013 року на Центральній площі м.Чернівці за ініціативи Чернівецької обласної організації ПАРТІЇ РЕГІОНІВ відбувся історичний мітинг".

Далі подаємо текст повідомлення дослівно:

Захід підтримали Народні депутати України – члени фракції ПАРТІЇ РЕГІОНІВ у Верховній Раді України Артем Семенюк, Іван Попеску, Геннадій Федоряк, депутати місцевих рад фракції ПАРТІЇ РЕГІОНІВ, представники понад 80 громадських організацій, національно-культурних товариств Буковини, мешканці з усіх міст та районів Чернівецької області – усього близько 15 тисяч людей.

Голова Чернівецької обласної організації ПАРТІЇ РЕГІОНІВ Михайло Папієв зазначив: «Проведення 3 листопада на Центральній площі Чернівців Буковинського Віча напередодні Вільнюського саміту утвердить прагнення наших краян об’єднатися з європейською родиною, і у цьому в мене немає сумніву. Громада Буковини, впевнений, підтримає обраний Президентом України Віктором Януковичем євроінтеграційний курс, який консолідує наше суспільство. Усі жителі області – з Передгір’я, Бессарабії чи Гуцульщини – певен, мають одне спільне бажання – жити у сучасній демократичній розвиненій країні з високим рівнем достатку і дотриманням прав та свобод громадян. І зараз ми знаходимось на порозі цього цивілізаційного вибору – обрання Україною європейського майбутнього, яке, знаю, підтримують буковинці».

Під час Буковинського Віча було оголошено спільну заяву до українського народу, Президента України й керівників Європейського Союзу та держав-членів ЄС із закликом сприйняти євроінтеграції України до Європейського співтовариства як магістральний шлях розвитку нашого суспільства та держави.

Однак, тим часом, коли весь свідомий і адекватний люд Буковини прагне долучитися до поступу України в Європу, деякі представники опозиції, які перед телекамерами рвуть на собі вишиванки, завіряючи загал у своїй відданості європейському курсу, почали робити заяви, котрі дисонують із здоровим глуздом.

«Дивно чути від наших земляків, шановних народних депутатів Арсенія Яценюка та Максима Бурбака заяви про те, що асоціація для України шкідлива, бо дає її громадянам свободу пересування. Через це багато буковинців можуть «пересунутися» до ЄС», - говорить голова Виконкому Чернівецької обласної організації ПАРТІЇ РЕГІОНІВ Матвій Куцак, - а отже, не думаю, що наші земляки зрозуміють, чому буковинці Арсеній та Максим йдуть впоперек європейського шляху. Якщо порозуміння з народом не буде досягнуто, їм якраз знадобиться кухоль для пожертв від скульптора Федірка. З ним якраз добре голоси збирати».

Чернівці – найбільш багатонаціональне місто України, де за словами геніального Целана, навіть короп мовчить на семи мовах. Тут за євроінтеграцію є кому виступити. Ідея віче консолідувала і буковинське суспільство напередодні Вільнюського саміту. Краяни підводять під те, що відбувається історично-наукову базу. Так вони відзначають 95-річчя народного віча 1918 року. Тоді Буковина висловилася за злиття з Україною, а не з Румунією. Тепер Румунія – член ЄС, і Буковина виступає за возз’єднання всієї України з ЄС. Як кажуть, історичний момент настав. Ми – європейці! Від Угоди про асоціацію – до Акту злуки між Україною та Європейським Союзом! Буковинське Віче – за євроінтеграцію України! Буковинське Віче – це подія, яка увійшла в історію Буковини, України та Європи!

Таким чином можна констатувати, що ГО Буковини, які підписались під АПОЛІТИЧНИМ заходом, просто були використані в корисних цілях партією Папієва.

Джерело: chas.cv.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

Цей текст це просто феэричний маразм. Який ідіот таке написав?!

avatar

Костя

05 листопада 2013 12:06