Партія регіонів приготувалася до поразки

Партія регіонів приготувалася до поразки

29.11.2011, 16:34

Ніхто в Україні більше не вірить у «покращення життя вже сьогодні», обіцяне Віктором Януковичем під час останніх президентських виборів. Зате пророчою виявилася його обмовка, над якою спочатку усі сміялися: «Ми не говоритимемо про погане, а краще зробимо». Тепер над цими словами ніхто вже не сміється, оскільки саме так регіонали і зробили, «бо послідовні». У людей одна надія: на парламентські вибори 2012 року. Саме наступної осені українці мають шанс покласти край владі, яка воює з власним народом.

Останній приклад - смерть шахтаря-інваліда з Донбасу Геннадія Конопльова. Він помер у неділю 27 листопада, коли на розправу з обуреними чорнобильцями влада кинула силовиків. Ця смерть - на совісті президента і його команди.

Із кожним подібним випадком довіра людей до влади падає все нижче і нижче. Навіть самі «регіонали» не вірять у перемогу власної політичної сили. Тому і вирішили на виборах 2012 року проштовхнути своїх кандидатів через мажоритарні округи. Як відомо, згідно з новим законом про вибори, половина нардепів потраплять до Ради через голосування в мажоритарних округах.

Не секрет, що основними аргументами влади у виборчій боротьбі є залякування та підкуп. Проте виборці вже не бояться, бо доведені до відчаю і їм більше нічого втрачати. Поза сумнівом, цього разу не спрацюють ані гречка, ані продуктові набори, бо надто дорого вони обходяться для людей. Найбільш резонансний приклад – куплені за продукти голоси киян, котрі призвели до влади у столиці шахрая і базікала Леоніда Черновецького. Але подібних прикладів – безліч по всій країні.

Тепер українського виборця за продукти не купиш. І за таких умов кандидати від опозиції мають гарні перспективи в мажоритарних округах. Головне – не сваритися між собою. Справжні демократи це розуміють, а тому вирішили узгодити єдиний список кандидатів, що протистоятимуть в округах «регіоналам» та їхнім підлабузникам.

Першим кроком до об’єднання опозиції стала заява партій «Батьківщина», «Фронт змін», «Народна самооборона» та «Реформи і порядок» про спільні дії на парламентських виборах 2012 року. Другим – створення робочої групи, яка укладає єдиний список опозиційних кандидатів для висування в мажоритарних округах.

«Це означає, що вибори 2012 року будуть проходити у такому форматі: кандидат від влади і кандидат від опозиції», заявив 28 листопада лідер «Фронту Змін» Арсеній Яценюк на прес-конференції в Києві. За його словами, «будь-хто інший, хто не входить у систему координат цієї робочої групи і опозиційних сил, працює з партією влади і з адміністрацією президента Януковича».

Об’єднана опозиція переконана, що здобуде більшість у наступному парламенті. «Справа не тільки в тому, що ми зобов’язані виграти парламентську кампанію 2012 і отримати 226 голосів, непідконтрольних президенту. У рамках нашої спільної роботи ми вже думаємо про те, яким буде перший крок об’єднаної опозиції в новому парламенті», – каже Арсеній Яценюк.

Політичні «карлики», тобто політики, яких мало хто знає і підтримує в народі, розраховували в’їхати в Раду на своєму розкрученому прізвищі. Вони заходились нашвидкуруч укладати партійні списки «лялькових» партій, щоби з ходу подолавши одно- чи тривідсотковий виборчий бар’єр, опинитися в Верховній Раді. Щоправда, в разі проходження до парламенту, список їхніх партій складав би не більше п’яти осіб. У парламенті їхня діяльність нічим не відрізняється від роботи середньостатистичних «тушок» - вони не вирішують нічого, окрім особистих справ.

Новий закон про вибори поклав край політичному заробітчанству. Хочеш бути депутатом - іди до виборців і переконуй голосувати за себе. Бо потім, дивлячись у вічі, звітуватимеш перед ними за виконану роботу.

Ухвалений 17 листопада виборчий закон має також всі запобіжники проти фальсифікацій, що їх хотіла закласти в нього Партія регіонів, і які їй не дала проштовхнути парламентська опозиція. Не буде славнозвісних «каруселей», не можна буде зняти з реєстрації кандидата за дві помилки в документах та підробити бюлетень.

Отже, опозиція зробила і робить усе, аби голос кожного українця було враховано. Слово – за самими українцями. Вони вже довели, що не бояться сказати цій владі «ні!»

Під час масштабної акції «Україна проти Януковича!», яку провів опозиційний «Фронт Змін» на чолі з Арсенієм Яценюком, протягом місяця понад 1 млн. громадян поставили підписи під листівками проти Януковича. До 3 грудня ці підписи будуть переправлені до Києва, де цього дня об 11.00-й відбудеться багатотисячний мітинг. На ньому українці висловлять своє ставлення до сьогоднішньої влади. Остаточний вирок їй народ винесе на парламентських виборах 2012 року.



КОМЕНТАРІ (2)

Як ви можете писати що смерть Конопльова на совісті президента і його команди? ЯК? Невже ви вірити що у цієї бандитської свори є совість?

avatar

Зореслава

02 грудня 2011 18:47

За смерть цієї людини їх неминуче чекає Божа кара і то дуже скоро

avatar

Я же

02 грудня 2011 18:50