Максима Бурбака обрали головою парламентської фракції «Народний фронт»: експерт запевняє, що буковинець не зможе впливати на депутатів

Максима Бурбака обрали головою парламентської фракції «Народний фронт»: експерт запевняє, що буковинець не зможе впливати на депутатів

03.07.2015, 18:52

Фракція «Народний фронт» обрала головою Максима Бурбака. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив нардеп «Народного фронту» Антон Геращенко.

«На засіданні фракції «Народний фронт» тільки що було прийнято рішення обрати нового голову фракції. Ним став народний депутат Максим Бурбак. За обрання Максима Бурбака проголосували «За» — одноголосно, за винятком самого Максима Бурбака», — написав він.

За словами Геращенка, Андрій Тетерук залишається першим заступником голови фракції «Народний фронт». Як нагадав нардеп, раніше керівництво фракцією здійснювалося співголовами Андрієм Тетеруком і Вікторією Сюмар.

«Це рішення має поліпшити загальну координацію роботи фракції, зміцнити її інституційну структуру і якість законодавчих актів підготовлених до голосування за участі уряду та президента», — написав депутат.

Нагадаємо, сьогодні також стало відомо про те, що лідер фракції «Блок Петра Порошенка» у Раді Юрій Луценко написав заяву про відставку з посади голови фракції.

Отметим, Бурбак попал в парламент, победив на выборах в одномандатном избирательном округе №204 (Черновицкая область). До сегодняшнего дня был заместителем председателя фракции НФ в Раде. Также является первым заместителем председателя парламентского комитета по делам ветеранов, участников боевых действий, участников антитеррористической операции и людей с инвалидностью.

Незважаючи на призначення нового глави фракції «Народного Фронту», ключовими все одно залишаться Турчинов, Парубій та Яценюк.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог, директор Центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, аналізуючи повідомлення про те, що в «Народному Фронті» вирішили змінити главу парламентської фракції. Новим главою призначено Максима Бурбака.

«Насправді голови фракції в «Народному фронті» не було, був в. о., і говорити про часту зміну керівництва фракції також помилково. Потрібно оцінити ситуацію. Реальні лідери «НФ» знаходяться поза парламентом. Головний лідер – Яценюк, другий лідер – Турчинов. Вони пішли до виконавчої влади і це створило певні проблеми, саме з цієї причини не було офіційного керівника. Відсутність голови пов'язана з тим, що реальні лідери не перебувають в складі фракції», – розповідає політолог.

На його думку, хоча зараз головою й став Максим Бурбак, але і він буде скоріше номінальним керівником, тобто буде посередником між фракцією з одного боку та Яценюком і Турчиновим – з іншого.

«Крім того, є авторитетні постаті, такі, як Пашинський. Формально, до фракції не має стосунку Парубій, тому що він у Президії Верховної Ради, але він має цілу низку людей у фракції. «Народний Фронт» – фракція неоднорідна, але вона чітко орієнтована на ключових фігур цієї політичної сили, а саме: Яценюка, ТурчиноваПарубія», – вважає Володимир Фесенко.

 Системою народного контролю «Слово і Діло»зафіксовано 36 обіцянок Максима Бурбака, 15 з яких виконано, що склало 42% рейтингу його відповідальності. Ще 15 обіцянок – «в процесі», і в 6 випадках він не дотримав слова, що дало йому 17% рейтингу безвідповідальності.

Нагадаємо, Бурбак був міністром інфраструктури в минулому складі уряду Арсенія Яценюка. Він родом із Чернівців, як і прем'єр. Раніше керівництво фракцією здійснювалося співголовами Андрієм Тетеруком та Вікторією Сюмар.

Как сообщалось ранее, в пятницу, 3 июля, народные депутаты не смогли принять ни одного закона, пленарное заседание было закрыто.

В следующий раз для работы в пленарном режиме избранники соберутся во вторник, 14 июля.

За матеріалами http://www.slovoidilo.ua/

1


КОМЕНТАРІ (1)

Круто.

avatar

Василь

04 липня 2015 21:59