Парк замість ще однієї церкви на проспекті: у департаменті Собка ігнорують думку чернівчан і зволікають з новим рішенням

Парк замість ще однієї церкви на проспекті: у департаменті Собка ігнорують думку чернівчан і зволікають з новим рішенням

22.08.2019, 23:14

На сьогодні чернівчани обурені тим, що Департамент містобудівного комплексу та земельних відносин ЧМР, після громадських слухань, не запропонував новий проект рішення, щодо внесення до Переліку парків та скверів у місті Чернівцях земельної ділянки за адресою проспект Незалежності, 92. Тобто, без такого рішення, на цьому місці може бути збудована Церква, або взагалі інший об’єкт. Про це та інше далі…

ІСТОРІЯ РІШЕНЬ ЧМР ПО ДАНІЙ ДІЛЯНЦІ

Земельна ділянка за адресою проспект Незалежності,92 відносилась до території парків і скверів. 

Пунктом 1.4 рішення сесії Чернівецької міської ради від 06.11.2018 року №1506 внесено зміни та доповнення до Переліку парків та скверів в м. Чернівцях, в тому числі і вилучено з додатка 2 пункт 47, стосовно розташування скверу на проспекті Незалежності,92, площею 0,2200 га. 

Рішенням сесії ЧМР від 06.11.2018 року №1504 управлінню Кіцманської єпархії УПЦ Київського патріархату надано дозвіл на складання проекту відведення земельної ділянки, орієнтовною площею 0,135 га, в постійне користування за рахунок земель запасу міста для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій за адресою проспект Незалежності, 92. 

Тобто цю ділянку готували до забудови Церквою ще з 2018 року. Тому виникає питання: чому тоді прийняли рішення по вилученню цієї ділянки з Переліку парків та скверів в місті Чернівцях? та чому тоді не довели до відома громадськість? – Напевно, стурбованість громадян могла б повністю зупинити плани владників!!!

ГРОМАДСЬКІ СЛУХАННЯ

05.08.2019 року в сесійній залі ЧМР відбулися громадські слухання з обговорення питання забудови земельної ділянки за адресою проспект Незалежності,92. Більшістю голосів учасники громадських слухань висловилися проти будівництва церкви (культової споруди) на цій земельній ділянці. 

Але для того, щоб розробити проектно-кошторисну документацію на облаштування скверу, потрібно щоб Департамент містобудівного комплексу та земельних відносин ЧМР створив проект рішення Про доповнення до переліку парків та скверів у місті Чернівцях, ділянкою за адресою проспект Незалежності,92 і в наступних роках чекали б на виділення коштів на облаштування скверу на цій території. Але чи проголосують за таке рішення депутати ЧМР?

Отже, більшістю голосів учасники громадських слухань висловилися проти будівництва церкви на земельній ділянці за адресою проспект Незалежності,92. Чернівчани за петицією висловили побажання облаштувати за цією адресою сквер для відпочинку та дозвілля, а також дитячий майданчик. Тож чи будуть враховані думки чернівчан при облаштуванні цієї території? Чи все ж таки на цій території збудують Церкву?

Джерело: Центр реформ та розвитку - Чернівці

1