Папієв вже відрікся від своїх слів на Буковинському віче 3 листопада (+ голос губернатора про підписання Угоди з ЄС на саміті в листопаді)

Папієв вже відрікся від своїх слів на Буковинському віче 3 листопада (+ голос губернатора про підписання Угоди з ЄС на саміті в листопаді)

27.11.2013, 21:14

Голова Чернівецької облдержадміністрації Михайло Папієв прокоментував інтерв’ю Президента України Віктора Януковича журналістам центральних телеканалів. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

"Головний меседж глави нашої держави Віктора Януковича – європейський курс України незмінний.

Проте, сьогодні перед Україною постали реальні виклики і загрози, передусім економічні, які можуть призвести до ще більшого спаду виробництва і зниження соціальних стандартів життя громадян. Внаслідок погіршення економічних взаємин з Росією вітчизняна економіка зазнає важкого удару, а це – зупинка потужних бюджетоутворюючих підприємств, і, як наслідок, ріст безробіття. Україна через погіршення торгівельних взаємин з Росією вже втратила 25% товарообігу. З підписанням Угоди про асоціацію ситуація не поліпшиться, а навпаки – погіршиться. Хіба не зрозуміло, що Російська Федерація, країни Митного союзу ще жорсткіше захищатимуть свій ринок? А з боку ЄС натомість не запропоновано адекватних і зрозумілих компенсаторів.

В таких складних умовах Україна не може, образно кажучи, стати розмінною монетою у чужих руках – чи то на Сході, чи на Заході. Тому Президент каже, що найбільш оптимальний варіант урегулювання спірних питань навколо Угоди про асоціацію з Європейським Союзом - переговори за участю трьох сторін: України, ЄС та Росії.

Як відповідальний політик і державник, Віктор Янукович дбає про національні інтереси країни та долю співвітчизників.

Україна – європейська держава, і вона буде в сім’ї європейських країн. ЄС заявляє, що Угода з Україною може бути підписана навесні 2014 року, а "двері для України відкриті".

Третього листопада 2013 року представники влади, зокрема, особисто голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв та громадськості закликали буковинців знову зробити історичний вибір та задекларувати прагнення жити в родині європейських народів. 

1