Папієв, Галиць і Гайничеру заховалися від опозиціонерів

Папієв, Галиць і Гайничеру заховалися від опозиціонерів

06.07.2012, 20:16

Депутати рад різних рівнів Чернівецької області від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» намагалися сьогодні з’ясувати позицію керівництва краю щодо Закону «Про засади державної мовної політики». Як виявилося, на робочому місці були відсутні голова Чернівецької обласної державної адміністрації, його перший заступник та голова Чернівецької обласної ради.

Майже година пошуків керівництва області завершилася розмовою із заступником голови обласної ради. Він повідомив, що крайові керманичі повинні бути на своїх робочих місцях. Щодо власної позиції стосовно «мовного закону», заступник голови обласної ради так і не зміг надати чіткої відповіді.

Голова Чернівецької обласної організації ВО «Свобода» Назар Горук кілька разів намагався зателефонувати обласним керманичам аби з’ясувати де ті знаходяться, однак слухавку жоден з них не взяв. Навіть за номером «гарячої» телефонної лінії, який був широко розрекламований як такий, за яким у будь-який час можна безпосередньо поспілкуватися з головою облдержадміністрації, невідомим службовцем було повідомлено, що голова ОДА можливо поспілкується з краянами за вказаним номером по середах.

За словами Назара Горука, усі керівники області перебували на своїх робочих місцях ще за 20 хвилин до візиту опозиціонерів. Як і через які виходи вони покинули приміщення облдержадміністрації – невідомо.

«Очевидно, що влада боїться українців й ховається від них. Сьогодні о третій годині опозиційні сили у Чернівецькій обласній раді спробують провести позачергову сесію. Сподіваюся, що голова ОДА, його перший заступник, який є керівником фракції регіоналів у раді та голова обласної ради все ж таки з’являться на своїх робочих місцях», - зазначив Назар Горук.

1