Папієв визнав, що морочив людям голову 3 листопада

Папієв визнав, що морочив людям голову 3 листопада

19.12.2013, 15:31

Голова облдержадміністрації Михайло Папієв прокоментував підсумки візиту Президента України Віктора Януковича до Москви
Візит глави нашої держави до Москви та підписання ряду міжурядових угод стало знаковою подією, яка завершує непростий для України 2013 рік. Так, оцінки результатів цього візиту з боку політиків різняться, і це, власне, передбачувано – спрацьовує фактор Майдану. Але, якщо відмежуватися від політичних пристрастей, симпатій чи антипатій, можна констатувати: між Росією і Україною знято напруження у відносинах. І тут не варто казати, що хтось виграв чи програв - це вигідно для обох країн, передусім для їх економіки. Переміг, я б сказав, здоровий глузд. Український Президент на перемовинах проявив твердість, рішучість і відповідальність за долю нашої держави.

Сьогодні у суспільстві все менше сумнівів, що поспішне підписання Угоди про асоціацію з ЄС у Вільнюсі завдало б Україні величезних втрат, викликало би дисбаланс в соціально-економічній сфері. Без чітких компенсаторних механізмів, через складне входження на європейські ринки та втрату традиційних ринків в країнах СНД, і особливо в Росії, цей крок був би помилковим.

Тому Президент прийняв зважене рішення взяти паузу у зближенні з Євросоюзом. Не змінити вектор зовнішньої політики України – а це євроінтеграція, а лише взяти тайм-аут для створення необхідних передумов для цього важливого історичного кроку. І керувався Віктор Янукович при цьому національними інтересами нашої держави. Саме в такому контексті коректно розглядати домовленості між Україною та Росією 17 грудня.

Що це за домовленості?

По-перше, Віктору Януковичу вдалося добитися радикальних змін у формуванні ціни на російський газ. і у наступному 2014 році ми платитимемо за нього 268,5 доларів США.

По-друге, врегульовано обмеження в двосторонній торгівлі між Росією та Україною, що дозволить компенсувати втрати української економіки під час так званої «торгової війни».

По-третє, досягнуто угоди про купівлю російським урядом українських урядових цінних паперів на суму в 15 млрд. доларів США. Цей кредит, окрім іншого, дозволить провести реформи, що, у свою чергу, наблизить час підписання Угоди про асоціацію із ЄС.

По-четверте, під час перемовин не йшлося про входження України у Митний союз, чого, очевидно, хотіли б російські партнери, і у цьому, без сумніву, заслуга Президента України, який керується інтересами держави. Віктор Янукович проявив себе не лише як політик, але й державний діяч, який відстоює національні інтереси України. Про це повідомляє прес-служба Чернівецької ОДА. 

А ось це губернатор казав майже 15 тисячам буковинських делегатів 3 листопада 2013 року

1


КОМЕНТАРІ (2)

так він від імені президента це все робив !

але ж поц і той і цей

avatar

Ого !

19 грудня 2013 14:01

Цього хлопця треба гнать з Чернівців! Інакше угробить область! Один популізм! Ніяких своїх думок і дій, як попугай поаторює все за Києвом! Срамота!

avatar

Чернівчанин

20 грудня 2013 00:23