Папієв 'умив руки' від обласного бюджету?

Папієв "умив руки" від обласного бюджету?

29.03.2012, 20:16

Геннадій Москаль стверджує, що голова Чернівецької ОДА зняв з себе відповідальність за обласний бюджет, якого вистачить лише на 9 місяців.

Народний депутат України, Геннадій Москаль, хоче знати, де був голова Чернівецької облдержадміністрації, Михайло Папієв, з 19 по 23 грудня 2011 року. Відповідне клопотання щодо визнання протиправним прийняття обласного бюджету на 2012 рік він подав на засіданні суду. Нагадаємо, судяться буковинські "фронтовики" з обласною радою. Суть у тому, що саме Михайло Папієв, запевняє народний депутат, за регламентом, мав підписати бюджетні документи. Проте, в цей період він був відсутній на роботі. У довідці, яку подали до суду представники облдержадміністрації, сказано, що губернатор на усне запрошення Прем'єра виїхав до Києва. Суд довідку долучив до справи, а от клопотання Москаля щодо її перевірки - відхилив. Після перерви представники облдержадміністрації надали суду журнал реєстрації, у якому записані губернаторські відрядження. Москаль натомість продемонстрував записи з офіційного сайту ОДА. В них зазначається, що саме в цей період Михайло Папієв урочисто вручав ключі від нових шкільних автобусів директорам 5 шкіл. А не підписав Михайло Миколайович офіційний документ, на думку Москаля, бо усвідомлює, що запланованих у бюджеті коштів вистачить, максимум, на 9 місяців. Мовляв, губернатор у такий спосіб убезпечився і зняв із себе усю відповідальність. Нардеп знову попросив суд дати йому час, аби з'ясувати, чому ж все-таки голова облдержадміністрації не підписав бюджет. Суд відхилив прохання. "Фронтовик" покинув засідання, пообіцявши перенести справу у стіни Апеляційного суду. Як наслідок - суддівська колегія залишила справу без розгляду. 

- Суду обласна державна адміністрація дала абсолютно сфальшований документ про те, що з 19 по 23 голова обласної державної адміністрації був в Києві на усне запрошення Прем'єр-міністра України, пана Азарова. Ну, вибачте, на усне запрошення - це можна приїхати на день народження. Я проведу сам службове розслідування. Де, хто запрошував, на якій підставі, чи був Кабінет Міністрів. І чи був присутній там він. Де був конкретно пан Папієв. В чому тут питання? В тому, що регламент обласної ради просто приймали люди без здорового глузду, вони написали чітко, що проект бюджету подає голова обласної державної адміністрації і більше нікого не написали, ні виконуючого обов'язки, ні першого заступника, - сказав Геннадій Москаль, народний депутат України.

Джерело: citi.cv.ua

Геннадію Москалю цікаво, чому Папієв відмовився підписувати бюджет

Під час розгляду позову до Чернівецької обласної ради член "Фронту Змін" народний депутат України Георгій Москаль запропонував викликати у якості свідка голову Чернівецької ОДА Михайла Папієва.

Суд відхилив цю пропозицію, взявши до уваги аргументи представників ОДА, що губернатор був у відрядженні, виписаному за усним запрошенням Миколи Азарова.

Представники ОДА надали матеріали про відрядження Папієва до Києва з 19 до 23 грудня 2011 року. Натомість, Москаль представив суду інформацію з офіційного сайту ОДА, що 19 грудня голова ОДА брав участь у серії заходів в Чернівцях та області, таким чином фізично не міг бути у Києві.

Суд долучив матеріали до справи.

Москаль запропонував зробити перерву, щоб з`ясувати, «чи було засідання кабміну, чи був там Папієв, чи отримував він запрошення на засідання кабміну».

«У регламенті написано, що підписати бюджет має голова ОДА. Папієв знав, що бюджету вистачить лише на 9 місяців, тому не хотів підставлятися,» - пояснив принциповість у цьому питанні нардеп.

Суд не прийняв до уваги аргументи нардепа, тоді Москаль заявив, що не буде брати участі в дебатах, а з позивачами зустрінеться в апеляційному суді та покинув залу суду.

Порадившись, суд залишив справу без розгляду.

Нагадаємо, керівник фракції «Фронт Змін» у Чернівецькій обласній раді Максим Бурбак подав позов до Чернівецького окружного адміністративного суду, в якому вимагає скасувати рішення ради від 24 грудня 2011 року про обласний бюджет 2012 року та зобов’язати облраду обрати голову. 13 січня 2012 року Чернівецький окружний адміністративний суд прийняв справу до розгляду.

Представником позивача у справі є Геннадій Москаль.

Джерело: frontzmin.ua