Папієв стоячи тішився, що коаліція не спромоглася розширити Турчинову повноваження (+коментар Віталія Портнікова)

Папієв стоячи тішився, що коаліція не спромоглася розширити Турчинову повноваження (+коментар Віталія Портнікова)

23.12.2014, 21:04

Народні депутати не змогли ухвалити закон про РНБО. Для того, щоб повторно голосувати, не вистачило голосів (223 – "за").

302 голосами вирішено відправити законопроект на повторне друге читання.

Зокрема, проти ухвалення закон в такому вигляді виступили "Батьківщина"та "Самопоміч".

Нардеп Іван Крулько з "Батьківщини" вважає неможливим ухвалення цього закону, оскільки поправки відчутно розширять повноваження РНБО.

"Зараз ми загрожуємо принципу розподілу влади в державі (повноваження секретаря РНБО виходять за межі констиуційних", - заявила віце-спікер Оксана Сироїд.

Олена Сотник з "Самопомочі" зазначила: "Ми розширюємо повноваження президента. Ми прибираємо запобіжник узурпації влади. Це суперечить статтям 106-107 Конституції".

Водночас у фракції "БПП" погрожують вжити заходів шодо депутатів, які не голосували за розширення повноважень РНБО. Про це заявила на брифінгу депутат Ірина Геращенко.

"Ми хочемо наголосити, в тому числі і для парламентських неофітів, які сьогодні влаштували дивну ситуацію, що Конституція вимагає прийняття законів, які розтлумачують ту чи іншу статтю Конституції. І нинішній закон займався розширенням повноважень РНБО, удосконалення системи цієї координації", - сказала вона.

Геращенко пообіцяла на фракції "розібратися" з тими членами, які не підтримали цей законопроект попри рішення фракції.

Фракція "Опозиційний блок" емоційно відреагувала на провал голосування за цей законопроект. Так, депутати Михайло Папієв (екс-голова Чернівецької ОДА, екс-регіонал) та Олександр Вілкул (колишній віце-прем’єр часів уряду Азарова) стоячи аплодували на таке рішення Верховної Ради.

Джерело: molbuk.ua

Дмитрий Анатольевич сердится

время публикации: 14:59 
последнее обновление: 17:17
  версия для печати сохранить в виде файла отправить по почте просмотр фотоиллюстраций
Виталий Портников

Виталий Портников

Отменить внеблоковый статус и одновременно провалить закон о СНБО – это и есть лучший подарок Москве.

Российский премьер-министр Дмитрий Медведев оставил на своей страничке в социальной сети сердитый пост, предупреждающий о российской реакции на отмену внеблокового статуса Украины. И хотя предупреждение Медведева было размещено буквально перед голосованием в украинском парламенте, на настроения депутатов это не повлияло. Решение об отмене внеблокового статуса Украины было принято подавляющим большинством голосов – только 8 депутатов из "Оппозиционного блока" высказались в поддержку позиции оккупанта. И за это Дмитрию Анатольевичу стоит винить только себя – ну и еще Владимира Владимировича. Так как Россия напала именно на внеблоковую страну – и оккупировала часть ее территории – то стоит ли удивляться тому, что парламент этой страны ищет возможности защититься от агрессии?

Однако когда Дмитрий Анатольевич предупреждает о возможной российской реакции, он не шутит. И для того, чтобы минимизировать последствия этой реакции, политическая элита Украины должна ответственно подходить к собственным решениям. Отменить внеблоковый статус и одновременно провалить закон о СНБО – это и есть лучший подарок Москве. Какое значение имеют политические декларации, когда они не подкрепляются конкретными действиями? Когда депутатов до сих пор интересует исключительно то, как они будут выглядеть по телевизору – а не то, как будет защищаться от возможной агрессии страна? Когда неясно, что после того, как ты говоришь "а", необходимо сказать "б"? Когда до сих пор не понимаешь, что самая страшная оккупация – это оккупация популизмом. И в новой Раде возможность создать коалицию популизма все еще больше, чем шанс создать коалицию ответственности – именно поэтому действующий парламент долго и не просуществует.

Удивительно, что все это мы уже проходили: приняв в 1991 году Акт о государственной независимости, мы не сделали ничего, чтобы дать нашей государственности шанс защитить себя – и в результате встретили иноземное вторжение без вооруженных сил, зато с армией предателей в чиновничьих и генеральских кабинетах. Вывод из этого кошмара сделан один: надо выглядеть на голосованиях еще красивее и проваливать реальные решения еще эффективнее.

И чего, на самом деле, сердится Дмитрий Анатольевич?

1


КОМЕНТАРІ (6)

Буковинці теж радіють що сектант який здав Крим і здає схід не буде мати більше повноважень,а саме дерибанити бабло на закупівлі зброї та інше, а папієв (видалено адміном) як і (видалено адміном) бурбак яценюк.....

avatar

буковинці

23 грудня 2014 19:23

лучший подарок Москве це сектант по кликусі "пастор" на чолі РНБО! Це переховувач кілерів пшинській, це.......  Так що юрчику не гни пудру буковинцям ! (видалено адміном) ти наш)

avatar

Юрчику

23 грудня 2014 23:43

http://blogs.pravda.com.ua/authors/leschenko/5499c5599801b/ А це чого не сфоткаєш? (видалено адміном) ти наш)

avatar

Юрчику

23 грудня 2014 23:48

Накінець то у раді спромоглися голосувати по совісті а не по рішенню фракції, так що Геращенко хай не розперізується. Молодці. А пастору досить повноважень, якщо він ці що є використає в інтересах держави то вже буде добре, але ж їм мало подавай ще.  узурпатори ненажерливі.

 

avatar

Тимофій

23 грудня 2014 23:50

а тепер окремо кусочок (видалено адміном) нашому) 6. А тепер по-суті. Особисто я вважаю неприйнятною спробу, закладену в цей закон, завести під вплив секретаря РНБОУ абсолютно нові та, сподіваюся, незалежні органи, що тільки створюється в Україні – Національне антикорупційне бюро та Нацагенство з питань протидії корупції. Тим більше, якщо ці повноваження потраплять у підпорядкування висуванця "Народного фронту" – політичної сили, яка має аж надто нарікань щодо наявності в її рядах осіб, причетних до корупції.


Саме тому мною і ще групою народних депутатів підготовлено поправки до закону, які передбачають видалення з тексту законопроекту повноважень РНБОУ (вважай – секретаря) з "координації та контролю діяльності органів виконавчої влади у сферах протидії корупції".

Сьогодні Рада дружно провалила аналогічну поправку. У підсумку – 223 голоси "за" і провалено весь закон. Шкода.

Але часи, коли можна було керувати депутатами підкупом, шантажем та гучними голосовими командами, залишилися в минулому. Пора це уже зрозуміти. Усім. (Лещенко Сергій нардеп)

avatar

Юрчику

23 грудня 2014 23:56

Портников (видалено адміном). Очень (видалено адміном) (видалено адміном) человечек. Готов за деньги и за свою (видалено адміном) (видалено адміном) продать все

avatar

правда

24 грудня 2014 00:29