Папієв, як і Азаров, добровільно не піде (+відео)

Папієв, як і Азаров, добровільно не піде (+відео)

09.12.2013, 16:45

Голова Чернівецької облдержадміністрації Михайло Папієв не збирається йти у відставку, як до того його закликав кількатисячний мітинг буковинців на Центральній площі Чернівців 8 грудня. Про це губернатор сказав сьогодні на традиційному брифінгу в ОДА.

- Ми живемо в демократичній країні і я з розумінням ставлюся до рішень Майдану, але питання в мене одне до всіх: назвіть хоча б одну з цивілізованих розвинених європейських країн, де в такий спосіб відбувалися такі дії, - сказав М.Папієв. - Якщо мені назвуть таку країну, я задумаюсь. Але можу наперед сказати, що в жодній європейській країні не робилися речі, до яких закликають мітингуючі. Я читаю, що планують замінити обласну і міську раду громадськими радами. Покажіть європейську країну, де не представницькі органи з обраними людьми депутатами здійснюють функції, а якість громадські ради, обрані на мітингах. Я таких прикладів у європейських країнах не бачив. Сьогодні в Україні діє Конституція, є закон про місцеві державні адміністрації, пункт 2 якого говорить: "Голови місцевих адміністрацій забезпечують дотримання конституційних прав і свобод громадян на відповідній території, а також забезпечують законність і правопорядок". Я складав присягу державного службовця, я буду її виконувати і впевнений у тому, що ми забезпечимо життєдіяльність Чернівецької області, люди будуть вчасно отримувати зарплати, пенсії та соціальні допомоги, як би клмусь не хотілося зворотнього. Буде працювати господарський комплекс. Життя продовжується, ось ми на нараді обговювали питання свят, фінансування подарунків, щоб діти на святого Миколая їх отримали.

Голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв також вважає, що відставки Кабміну, як того вимагає опозиція, не буде. 

- Скажу як політик, який пройшов школу Верховної Ради і Кабінету міністрів, - пояснив М.Папієв. - Є відповідна процедура, передбачена законодавством України. Питання недовіри Кабінету міністрів ініціатори вносили до ВР. Треба було працювати у ВР, з народними депутатами, переконувати і знаходити аргументи. Через те, що цієї аргументації не знайшли, недовіри Кабінету міністрів не було. На сьогодні діють Конституція і закони України, які передбасають розгляд недовіри уряду лише раз протягом однієї сесії. Наступний раз питання недовіри уряду можна буде розглянути лише з лютого наступного року після початку наступної сесії. Закони є закони, і їх треба виконувати. Ми ж європейці, нам треба дотримуватися законів.

Нагадаємо, 3 грудня у Верховній Раді ставилося питання про відставку уряду Азарова. Рада не підтримала відставку - "за" проголосувало 186 депутатів, із 226 необхідних. Від Партії регіонів "за" відставку уряду проголосував один депутат, від "Батьківщини" - 90, "УДАРу" - 42, "Свободи" - 36 і 17 позафракційних.

Від КПУ проект постанови не підтримав жоден депутат

Джерело: molbuk.ua

Раніше ми повідомялили: 

Відставка Папієва, Гайничеру і Михайлішина, голів РДА і райрад, всеукраїнський страйк 9-10 грудня: резолюція Буковинського Віче від 8 грудня 2013 року

Папієв і Михайлішин мають вийти з Партії регіонів, або на них також впаде кров невинних

Вже навіть у Фірташа визнали, що влада Януковича - це корупція, адмінтиск на бізнес, непрозорі податки, нереалістичний бюджет, незрозуміла і нелогічна зовнішня політика

1


КОМЕНТАРІ (2)

У ЄВРОПЕЙСЬКІЙ КРАЇНІ ПОЛІТИКИ ЧИ ЧИНОВНИКИ НЕСУТЬ ПОЛІТИЧНУ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ  - ПОДАЮЧИ САМІ У ВІДСТАВКУ.

ПРИКЛАД - ПРИБАЛТИКА (ЕЩОДАВНІ ПОДІЇ ІЗ ЗАВАЛОМ ТОРГОВОГО ЦЕНТРУ)

І ЩЕ ЦІЛА НИЗКА КРАЇН ДЕ Є ЗАКОН ТА ПОВАГА ДО ЛЮДИНИ,ПРАВ ТА СВОБОД.

ПАПІЄВ ЦЕ БАНАЛЬНИЙ ІНТРИГАНТ ЯК І ТІ ХТО У ВЛАДІ ТА АПАЗИЦІЇ

КРОВ СТУДЕНТІВ НА РУКАХ ПОЛІТИЧНОЇ СИЛИ ЯКУ В ОБЛАСТІ ОЧОЛЮЄ ПАПІЄВ! А ОТЖЕ КРОВ НА РУКАХ ПАПІЄВА!

НАРОД УКРАЇНА ТА ЛЮДИНА В УКРАЇНІ ПОНАД УСЕ!!!

avatar

СТУДЕНТИ

09 грудня 2013 14:25

"Голови місцевих адміністрацій забезпечують дотримання конституційних прав і свобод громадян на відповідній території, а також забезпечують законність і правопорядок", - бреше в очі Папієв.  Що з цього він зробив? Займається тільки інтригами, погруз у війні з Федоруком, потім Панчишиним. Думає дише про те, як ще щось,  що залишилося  здати Фірташу. Ніяких інвестицій, ніякого нового виробництва, ніяких великих проектів. Лише брехня, сварка, інтриги, провокації. Для цього він давав присягу?

avatar

Цинічний брехун

09 грудня 2013 14:30