Папієв публічно визнав слушність закидів Бурбака

Папієв публічно визнав слушність закидів Бурбака

02.09.2013, 19:06

Голова Чернівецької обласної адміністрації Михайло Папієв заявив, що завжди підтримував і буде підтримувати Чернівецький національний університет імені Ю.Федьковича. У проблемній ситуації довкола підвищення орендної плати університетові за користування 14 корпусом, після передачі його на баланс підприємству «Інватранс», Михайло Папієв займає позицію навчального закладу, незважаючи на те, що сам голосував за передачу зокрема і 14 корпусу університету на баланс "Інватрансу".

Про це голова Чернівецької ОДА повідомив 2 вересня під час брифінгу.

«Ситуація, яка складається з 14 корпусом мене цікавить. Я вчора мав розмову з ректором університету. Це питання повноважень обласної ради. Для того, аби Чернівецька обласна рада змінила це рішення або прийняла якесь інше, на найближчій сесії, я буду сприяти цьому як депутат обласної ради, треба це питання внести до порядку денного і винести на обговорення. Я сьогодні займаю позицію абсолютної підтримки нашого Чернівецького національного університету», - сказав Папієв.

Нагадаємо, що рішенням 16 сесії Чернівецької обласної ради 6 скликання від 5 липня 2013 року підприємству «Інватранс» передано на баланс власності громади області на 77 мільйонів гривень. Серед переданих об’єктів – 14 корпус Чернівецького національного університету. При цьому, згідно заяви професорсько-викладацького складу університету, обласна рада запропонувала університетові підписати додаткову угоду з «Інватранс» до договору оренди, яка, на думку викладачів, суперечить ст.10,11,12, 21 Закону України «Про оренду державного та комунального майна». Змінами до договору оренди передбачається збільшити орендну плату в 2.5 рази (з 337 тис. грн. до 821 тис. грн.) і перераховувати ці кошти щомісяця (50% орендної плати без ПДВ та 100% ПДВ) не обласному бюджету, а фірмі «Інватранс» без жодних зобов’язань останньої перед університетом.

Зазначимо, що депутат обласної ради Михайло Папієв голосував за передачу «Інватранс» майна територіальної громади області.

БукІнфо (с)

Історія питання тут: 

Бурбак наполягає, щоб оборудку чернівецьких депутатів з майном громади перевірила Генпрокуратура

Скандал навколо дерибану комунального майна в Чернівцях набирає обертів (+ відео)

1