Папієв, Маніліч і Михайлішин проігнорували презентацію другого тому книги «Реабілітовані історією»

Папієв, Маніліч і Михайлішин проігнорували презентацію другого тому книги «Реабілітовані історією»

13.10.2011, 22:23

У Краєзнавчому музеї Чернівців презентовано другий том книги «Реабілітовані історією».  До неї увійшли імена та прізвища 6748 репресованих буковинців із чотирьох районів Чернівецької області - Заставнівського, Кельменецього, Кіцманського та Новиселицького. Колишні репресовані згадували про пережите. Дехто не міг стримати сліз. На презентацію прийшли діти та внуки репресованих батьків та дідів. Не було нікого з предствників влади. 

– Це книга про трагедію нашого народу, – сказав кореспондентові molbuk.ua доктор історичних наук, член редколегії видання Василь БОТУШАНСЬКИЙ. – Матеріали про репресованих надходили з різних районів. Їх опрацьовували восьмеро чоловік. У виданні представлено дуже цікаві документи: і про героїзм, і про людську ницість зрадництва. Книгу можуть використовувати і в школах, і у вузах. Принаймні я вчитиму по ній своїх студентів.

– Нині ми презентували другий том книги «Реабілітовані історією». Перший вийшов декілька років тому. Зараз працюємо над третім томом, – розповів "МБ" керівник обласного відділення пошуково-видавничого агентства «Книга Пам’яті України», головний редактор видання Іван ФОСТІЙ. – Ми пишемо про репресованих буковинців, які були розстріляні, замордовані в тюрмах та концентраційних таборах.

Джерело: http://molbuk.ua/



КОМЕНТАРІ (2)

Брехати - не добре. Там була Мальона, нач. управління ОДА. А Папієв у цей час був в дитсадку для сліпих дітей. А про те, що цю книжку видали за бюджетні кошти чомусь "забули" написати?

avatar

учасник презентації

13 жовтня 2011 18:27

Мальона не може замінити очільників. Це показник їх пріоритетів. І не треба прикриватися дітьми. За Кірілом бігали всім скопом, то могли б когось з прихвостнів прислати сюди, щоб впали на коліна і вибачалися перед цими людьми. Бо це їх влада реабілітує радянських катів. Табачник не їх міністр? А гроші дають не вони, а люди які платять податки. За грощі з общака вони лише церкви московського патріархату будують.

avatar

Бандерівець

13 жовтня 2011 20:15